La vuitena edició de Festast de Tortosa ha tancat portes aquest diumenge amb un increment de degustacions servides i amb valoració positiva per part d’expositors i públic. El moment de més afluència de visitants a la fira alimentària ha estat dissabte a la tarda i vespre, en què es van exhaurir el miler de copes logotipades. A falta de les dades definitives, La presidenta de Platigot, Joana Merchan, assegura que el nombre de visitants ha estat similar al de la passada edició, però que s’ha incrementat força el consum. Ho atribueix a la implantació del sistema de pulseres digitals per adquirir les degustacions que ha permès agilitzar les vendes i augmentar la despesa per part dels visitants…
A banda de les pulseres, el Festast ha presentat una imatge renovada, amb estands de fusta i espais més acollidors. Unes novetats que també han estat molt ben valorades pels participants i pel públic assistent. Per la xef Gessamí Caramés, del restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar, ha estat la primera vegada que participa a Festast amb un estand i assegura que ha estat una experiència molt positiva…
També en fan una valoració positiva de Festast, Cinta Benet de Xocolates Creo o l’enòleg Ivan Busquet propietari del Celler La Bruixa de Mudefes de Batea…
En canvi, per al xef del restaurant La Torreta de Remolins, Marc Duran, costa que vinguin visitants de fora de Tortosa al Festast…
Des de divendres, Festast ha acollit demostracions culinàries a càrrec de reconeguts xefs com Ada Parellada, Pep Nogué, Vicent Guimerà, Fran López, Gessamí i Clàudia Caramés o el pastisser Isidre Peralta.