L’Ajuntament de Tortosa potencia el turisme gastronòmic com eina de desenvolupament sostenible

Escrit per el 11 de novembre de 2024

L’Ajuntament de Tortosa ha presentat el Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic, una publicació que pretén dotar d’eines als sectors de la restauració, el comerç, l’agroalimentari i els agents turístics amb l’objectiu de fer valdre el ric patrimoni gastronòmic del municipi i del conjunt de les Terres de l’Ebre. 

Reivindicar la identitat gastronòmica, els productes i les receptes culinàries de Tortosa com a elements per captar visitants al municipi, són els objectius del Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic que ha presentat  l’Ajuntament.  Jordi Jordan, és alcalde de Tortosa…

La primera part del llibre, sobre la ‘Identitat i patrimoni gastronòmic a Tortosa’, defineix la singularitat de la gastronomia local i fa un recull de productes, del model de distribució i de la restauració, així com de receptes tortosines. mentre que la segona part, inclou un seguit de propostes per posicionar l’oferta de turisme gastronòmic com la creació de la marca la ‘cuina de la memòria’; la difusió del patrimoni gastronòmic de Tortosa i la cohesió del sector. Sònia Rupérez, regidora de turisme de tortosa, destaca que la publicació està a disposició de tothom que el vulgui consultar a través del web de turisme de Tortosa…

El llibre és el resultat d’un treball exhaustiu on hi han participat una seixantena de persones vinculades a la gastronomia i s’han realitzat 40 entrevistes. El coordinador del llibre blanc del turisme gastronòmic, l’antropòleg Marc Ballester, destaca que és un document obert que permetrà treballar diferents línies per impulsar el turisme gastronòmic a Tortosa…

El llibre blanc del turisme gastronòmic de Tortosa inclou 60 receptes com ara Les flors de carabassera, els bunyols d’abadejo, les sopes de frígola, les borraines o el panoli, entre d’altres. La publicació és una de les actuacions finançades amb el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions ‘Tortosa, el passat és una aventura’, finançat amb fons Next Generation.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa ha presentat el Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic, una publicació que pretén dotar d’eines als sectors de la restauració, el comerç, l’agroalimentari i els agents turístics amb l’objectiu de fer valdre el ric patrimoni gastronòmic del municipi i del conjunt de les Terres de l’Ebre. 

Reivindicar la identitat gastronòmica, els productes i les receptes culinàries de Tortosa com a elements per captar visitants al municipi, són els objectius del Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic que ha presentat  l’Ajuntament.  Jordi Jordan, és alcalde de Tortosa…

La primera part del llibre, sobre la ‘Identitat i patrimoni gastronòmic a Tortosa’, defineix la singularitat de la gastronomia local i fa un recull de productes, del model de distribució i de la restauració, així com de receptes tortosines. mentre que la segona part, inclou un seguit de propostes per posicionar l’oferta de turisme gastronòmic com la creació de la marca la ‘cuina de la memòria’; la difusió del patrimoni gastronòmic de Tortosa i la cohesió del sector. Sònia Rupérez, regidora de turisme de tortosa, destaca que la publicació està a disposició de tothom que el vulgui consultar a través del web de turisme de Tortosa…

El llibre és el resultat d’un treball exhaustiu on hi han participat una seixantena de persones vinculades a la gastronomia i s’han realitzat 40 entrevistes. El coordinador del llibre blanc del turisme gastronòmic, l’antropòleg Marc Ballester, destaca que és un document obert que permetrà treballar diferents línies per impulsar el turisme gastronòmic a Tortosa…

El llibre blanc del turisme gastronòmic de Tortosa inclou 60 receptes com ara Les flors de carabassera, els bunyols d’abadejo, les sopes de frígola, les borraines o el panoli, entre d’altres. La publicació és una de les actuacions finançades amb el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions ‘Tortosa, el passat és una aventura’, finançat amb fons Next Generation.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST