L’Ajuntament de Tortosa i l’Associació Catalana de Celíacs de Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament i impulsar actuacions que suposen una millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia celíaca. La firma de l’acord ha tingut lloc en el marc de la Fira Alimentària Festast, on per primera vegada s’ha inclòs una àrea lliure de gluten. De fet l’Ajuntament de Tortosa ja ha engegat diverses accions en col.laboració amb l’Associació de Celíacs, com el repartiment de caramels sense gluten a la Cavalcada de Reis o la xocolatada de festes majors. Amb aquest conveni es fa un pas més per realitzar campanyes de conscienciació i accions formatives, tal i com ha manifestat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…
Per la seua banda, la delegada de l’Associació de Celíacs de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Susanna Ferreres, ha destacat que Tortosa és el primer Ajuntament de les Terres de l’Ebre que signa un conveni amb l’entitat. L’acord permetrà realitzar també sensibilitzar als centres educatius i també al sector de la restauració …
Entre les actuacions previstes, el conveni inclou l’elaboració d’un programa anual amb un calendari d’accions informatives, formatives, de divulgació i sensibilització sobre la malaltia celíaca; el desenvolupament d’un programa per a l’acreditació d’un nombre adequat d’establiments de restauració i comerç minorista que ofereixen productes sense gluten amb garanties; la col·laboració entre els tècnics del mercat municipal i l’Associació per detectar mancances quant a la manipulació d’aliments que posen en perill l’absència de traces de gluten; l’Ajuntament recolzarà el projecte escoles de l’entitat de sensibilització del personal docent i des de la comissió de festes es vetllarà perquè en les festes i altres esdeveniments impulsats per l’Ajuntament hi hagi alternatives per les persones afectades per la malaltia.