La “confusió” sobre la mobilitat preocupa al Govern a l’Ebre en la fase 1 de desesecalada

Escrit per el 8 de maig de 2020

Els responsables del Generalitat a les Terres de l’Ebre creuen que el territori està preparat per passar a la fase 1 del desconfinament, si així ho aprova finalment el govern espanyol. Més enllà dels dubtes que encara planen sobre aspectes com la mobilitat de la població dins la regió, segons ha reconegut el delegat del Govern, Xavier Pallarès, el Departament de Salut treballa ja en el pla per recuperar l’activitat de forma progressiva als centres hospitalaris i de primària garantint circuits diferenciats per a les persones afectades de Covid-19. Tot i que la taxa de reproducció és d’un 1,6, la responsable de Salut, Mar Lleixà, ha recordat que es valora el risc baix o factors com la menor densitat de població i el tipus de mobilitat.

A l’espera que el BOE plasmi l’aprovació del pas de les Terres de l’Ebre a la fase 1 i les condicions concretes que s’hauran de complir, el delegat del Govern ha avançat que els Mossos –que aquests dies, juntament amb la resta de policies locals, estan interposant una vintena de denúncies diàries per infraccions relacionades amb les mesures de l’estat d’alarma- hauran d’efectuar una tasca de “mediació” més intensa per explicar a la ciutadania què es pot fer i què no.

“El punt que més confusió ens genera és el de la mobilitat”, ha admès Pallarès. En aquest sentit, ha avançat que, al marge dels controls que encara pugui haver aquest cap de setmana, com en els anteriors, a partir de dilluns “es posarà molt èmfasi en el relaxament que pugui tenir la societat”. “No hi ha tanta diferència de passar de fase 0 a fase 1”, ha advertit el delegat, conscient però que serà el govern espanyol qui marqui finalment les pautes en les pròximes hores.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Els responsables del Generalitat a les Terres de l’Ebre creuen que el territori està preparat per passar a la fase 1 del desconfinament, si així ho aprova finalment el govern espanyol. Més enllà dels dubtes que encara planen sobre aspectes com la mobilitat de la població dins la regió, segons ha reconegut el delegat del Govern, Xavier Pallarès, el Departament de Salut treballa ja en el pla per recuperar l’activitat de forma progressiva als centres hospitalaris i de primària garantint circuits diferenciats per a les persones afectades de Covid-19. Tot i que la taxa de reproducció és d’un 1,6, la responsable de Salut, Mar Lleixà, ha recordat que es valora el risc baix o factors com la menor densitat de població i el tipus de mobilitat.

A l’espera que el BOE plasmi l’aprovació del pas de les Terres de l’Ebre a la fase 1 i les condicions concretes que s’hauran de complir, el delegat del Govern ha avançat que els Mossos –que aquests dies, juntament amb la resta de policies locals, estan interposant una vintena de denúncies diàries per infraccions relacionades amb les mesures de l’estat d’alarma- hauran d’efectuar una tasca de “mediació” més intensa per explicar a la ciutadania què es pot fer i què no.

“El punt que més confusió ens genera és el de la mobilitat”, ha admès Pallarès. En aquest sentit, ha avançat que, al marge dels controls que encara pugui haver aquest cap de setmana, com en els anteriors, a partir de dilluns “es posarà molt èmfasi en el relaxament que pugui tenir la societat”. “No hi ha tanta diferència de passar de fase 0 a fase 1”, ha advertit el delegat, conscient però que serà el govern espanyol qui marqui finalment les pautes en les pròximes hores.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST