Els Hospitals de les Terres de l’Ebre recuperen l’activitat limitant l’accés de pacients a consultes externes

Escrit per el 29 de maig de 2020

Els hospitals de les Terres de l’Ebre recuperaran en pocs dies tota l’activitat quirúrgica, de consultes externes i de proves diagnòstiques. La crisi de la covid marca però nous criteris per atendre els pacients. Menys de deu pacients a les sales d’espera, telemedicina per alleugerir les consultes presencials, controls de temperatura i mesures de prevenció abans d’entrar a l’hospital i acompanyaments limitats per als ingressats. També es faran proves PCR abans de les intervencions quirúrgiques, algunes proves de diagnòstic o els parts. La directora de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, ha explicat que poc a poc els hospitals de les Terres de l’Ebre aniran recuperant l’activitat que havia quedat pràcticament aturada per atendre els pacients de covid-19, especialment la quirúrgica i les consultes externes. Això si, adoptant nous criteris…

La directora de l’hospital VErge de la cinta de Tortosa, Ma José Rallo, explica com es retorna a la normalitat al centre i assegura que la telemedicina es continuarà utilitzant per descongestionar les sales d’espera a consultes externes…

Precisament L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) recupera d’aquest divendres, 29 de maig,   l’activitat i les urgències maternoinfantils (obstetrícia, ginecologia, pediatria i neonatologia)  que s’havien ubicat a la Clínica Terres de l’Ebre. 

Pel que fa a la disposició d’UCI en aquesta Fase 2, tenint en compte l’activitat materno-infantil, l’HTVC disposarà d’11 llits d’UCI ampliables fins a 15. 

Igualment, en aquesta Fase 2 l’HTVC treballarà amb tots els quiròfans disponibles i quedarà pendent la recuperació de la cirurgia major ambulatòria, supeditada a les necessitats de sectorització dels espais d’urgències.A l’Hospital Comarcal d’Amposta, des d’aquesta setmana s’ha anat recuperant l’activitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) de les especialitats de cirurgia general i ginecologia. A partir del 7 de juny, es reiniciaran les guàrdies quirúrgiques 24 hores de diverses especialitats.

Pel que fa a l’Hospital de la Santa Creu (HSC) es disminueix la reserva de llits per pacients covid i s’incrementa la disponibilitat de llits convencionals. Les consultes externes es realitzen alternadament presencials i telemàtiques tant a geriatria com a nefrologia. 

Des de la fase 2 es permeten visites presencials d’un familiar amb un cribratge previ i adoptant i garantint les mesures de protecció i higièniques estrictes   degut a la vulnerabilitat dels pacients.

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha obert tots els dispositius assistencials, el Centre de Salut Mental d’Adults i Infanto-juvenil, l’Hospital de Dia d’Adults i Infanto-Juvenil i els Serveis de Rehabilitació comunitària els cinc dies a la setmana. La incorporació de programes específics es farà de forma progressiva.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els hospitals de les Terres de l’Ebre recuperaran en pocs dies tota l’activitat quirúrgica, de consultes externes i de proves diagnòstiques. La crisi de la covid marca però nous criteris per atendre els pacients. Menys de deu pacients a les sales d’espera, telemedicina per alleugerir les consultes presencials, controls de temperatura i mesures de prevenció abans d’entrar a l’hospital i acompanyaments limitats per als ingressats. També es faran proves PCR abans de les intervencions quirúrgiques, algunes proves de diagnòstic o els parts. La directora de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, ha explicat que poc a poc els hospitals de les Terres de l’Ebre aniran recuperant l’activitat que havia quedat pràcticament aturada per atendre els pacients de covid-19, especialment la quirúrgica i les consultes externes. Això si, adoptant nous criteris…

La directora de l’hospital VErge de la cinta de Tortosa, Ma José Rallo, explica com es retorna a la normalitat al centre i assegura que la telemedicina es continuarà utilitzant per descongestionar les sales d’espera a consultes externes…

Precisament L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) recupera d’aquest divendres, 29 de maig,   l’activitat i les urgències maternoinfantils (obstetrícia, ginecologia, pediatria i neonatologia)  que s’havien ubicat a la Clínica Terres de l’Ebre. 

Pel que fa a la disposició d’UCI en aquesta Fase 2, tenint en compte l’activitat materno-infantil, l’HTVC disposarà d’11 llits d’UCI ampliables fins a 15. 

Igualment, en aquesta Fase 2 l’HTVC treballarà amb tots els quiròfans disponibles i quedarà pendent la recuperació de la cirurgia major ambulatòria, supeditada a les necessitats de sectorització dels espais d’urgències.A l’Hospital Comarcal d’Amposta, des d’aquesta setmana s’ha anat recuperant l’activitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) de les especialitats de cirurgia general i ginecologia. A partir del 7 de juny, es reiniciaran les guàrdies quirúrgiques 24 hores de diverses especialitats.

Pel que fa a l’Hospital de la Santa Creu (HSC) es disminueix la reserva de llits per pacients covid i s’incrementa la disponibilitat de llits convencionals. Les consultes externes es realitzen alternadament presencials i telemàtiques tant a geriatria com a nefrologia. 

Des de la fase 2 es permeten visites presencials d’un familiar amb un cribratge previ i adoptant i garantint les mesures de protecció i higièniques estrictes   degut a la vulnerabilitat dels pacients.

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha obert tots els dispositius assistencials, el Centre de Salut Mental d’Adults i Infanto-juvenil, l’Hospital de Dia d’Adults i Infanto-Juvenil i els Serveis de Rehabilitació comunitària els cinc dies a la setmana. La incorporació de programes específics es farà de forma progressiva.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST