La Plataforma Nou Accelerador Lineal insta a Salut a fer una tramitació eficient per reduir els terminis d’instal.lació del nou aparell de radioteràpia a l’Hospital de Jesús

Escrit per el 15 de juliol de 2020

La Plataforma Nou Accelerador Lineal ha instat al Departament de Salut a fer una tramitació eficient i ràpida per reduir els terminis previstos d’instal.lació del nou aparell de radioteràpia a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. 

L’entitat ha assegurat que l’expedient que ha de validar el Servei de Coordinació d’Activitats Radiològiques de Catalunya perquè es pugui instal.lar el nou aparell de radiologia a l’hospital de la Santa Creu de Jesús,  no s’està tramitant encara. El motiu radica en què l’Institut Oncològic de la Catalunya Sud no hauria pagat les taxes administratives corresponents per a la seva tramitació. Així ho ha explicat el portaveu de la plataforma Josep Bayerri…

La Plataforma ho ha posat en coneixement de la delegació de Salut a les Terres de l’Ebre que s’ha compromès a resoldre la situació. Després l’informe l’haurà de validar el Consejo Superior de Energia Nuclear. Els responsables del servei de protecció radiològica i física mèdica de l’hospital de Reus han fixat en un any com a mínim el període per poder completar la tramitació administrativa i la instal.lació i calibració del nou aparell. Segons Bayerri, La plataforma Nou Accelerador Lineal treballa amb l’objectiu de reduir aquests terminis i que el nou aparell estigui operatiu al més aviat possible…

L’entitat cívica a més ha alertat que la donació  del nou accelerador lineal per part de la Fundació Amancio Ortega, caduca a finals d’any. La Plataforna tem la fundació retiri l’ajut i que es pugui perdre aquest aparell

L’actual accelerador lineal  de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús ha quedat obsolet. tot i que continua funcionant, ja no és operatiu per a segons quin tipus de càncer, de manera que molts pacients s’han de desplaçar fins a l’Hospital Sant Joan de Reus per fer les sessions de radioteràpia. Recordem que el Departament de Salut ha decidit finalment substituir-lo, pel nou aparell que va donar la Fundació Amancio Ortega ara fa tres anys, tot i que en un primer moment havia aposta per instal.lar-lo a un nou edifici oncològic que s’ha de construir a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Plataforma Nou Accelerador Lineal ha instat al Departament de Salut a fer una tramitació eficient i ràpida per reduir els terminis previstos d’instal.lació del nou aparell de radioteràpia a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. 

L’entitat ha assegurat que l’expedient que ha de validar el Servei de Coordinació d’Activitats Radiològiques de Catalunya perquè es pugui instal.lar el nou aparell de radiologia a l’hospital de la Santa Creu de Jesús,  no s’està tramitant encara. El motiu radica en què l’Institut Oncològic de la Catalunya Sud no hauria pagat les taxes administratives corresponents per a la seva tramitació. Així ho ha explicat el portaveu de la plataforma Josep Bayerri…

La Plataforma ho ha posat en coneixement de la delegació de Salut a les Terres de l’Ebre que s’ha compromès a resoldre la situació. Després l’informe l’haurà de validar el Consejo Superior de Energia Nuclear. Els responsables del servei de protecció radiològica i física mèdica de l’hospital de Reus han fixat en un any com a mínim el període per poder completar la tramitació administrativa i la instal.lació i calibració del nou aparell. Segons Bayerri, La plataforma Nou Accelerador Lineal treballa amb l’objectiu de reduir aquests terminis i que el nou aparell estigui operatiu al més aviat possible…

L’entitat cívica a més ha alertat que la donació  del nou accelerador lineal per part de la Fundació Amancio Ortega, caduca a finals d’any. La Plataforna tem la fundació retiri l’ajut i que es pugui perdre aquest aparell

L’actual accelerador lineal  de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús ha quedat obsolet. tot i que continua funcionant, ja no és operatiu per a segons quin tipus de càncer, de manera que molts pacients s’han de desplaçar fins a l’Hospital Sant Joan de Reus per fer les sessions de radioteràpia. Recordem que el Departament de Salut ha decidit finalment substituir-lo, pel nou aparell que va donar la Fundació Amancio Ortega ara fa tres anys, tot i que en un primer moment havia aposta per instal.lar-lo a un nou edifici oncològic que s’ha de construir a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST