La CUP Tortosa proposa un pla de xoc i reactivació del sector cultural a la ciutat

Escrit per el 13 de maig de 2020

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat un pla de xoc per a la reactivació del sector cultural a la ciutat. Reclama al govern municipal que dediqui una aportació extraordinària en la recuperació d’aquest sector que segons la CUP, destà molt afeblit històricament. El grup cupaire considera que la cultura ha de ser un dels  eixos vertebradors de la recuperació social i econòmica de Tortosa i un factor de desenvolupament sostenible. Una de les mesures que proposa la CUP Tortosa és la creació d’una taula d’agents culturals amb l’objectiu d’elaborar un pla estratègic per a la reactivació de la cultura i on hi estiguin representats des dels responsables municipals, associacions culturals, gestors, artistes i representants de la ciutadania. 

La CUP insta a l’ajuntament a aprofitar la preparació dels actes de celebració e la capital de la cultura catalana l’any que ve per realitzar un inventari d’espais en la via pública i en els equipaments i edificis municipals, tant del centre de la ciutat com qualsevol dels barris i pobles, perquè puguin ser utilitzats pels artistes i agents culturals de manera  que puguini mostrar la producció local en tots els àmbits: teatre i arts escèniques, música, arts plàstiques i visuals, dansa, cultura popular, circ, literatura, etc. Xavi Rodríguez, és el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tortosa…

Però des de la CUP també es proposen accions més immediates com la convocatòria d’una subvenció extraordinària; que es reprogramin i no es cancel.lin les actuacions ja contractades; la creació d’una borsa de les diferents expressions artístiques per facilitar la contractació dels artistes locals; realitzar un pla d’adqusició d’obres d’art d’artistes locals;i  reorganitzar el calendari d’esdeveniments culturals com la Festa del Renaixement o les Festes de la Cinta i estudiar un possible canvi de dates. En aquest sentit, des de la CUP demanen que el pressupost que s’havia de destinar a aquests esdeveniments, que es destinin al sector cultural. Xavi Rodríguez

Des de la CUP Tortosa també proposen fer un pla de reactivació del sector dels llibreters destinant una partida extraordinària d’entre 5000 i 10.000 euros per comprar llibres per ampliar el fons de la Biblioteca Marcel.lí Domingo; i fer una aportació extraordinària a les EMDS perquè puguin ampliar la seva oferta cultural. També proposen reprogramar la Mostra de Jazz de Tortosa de cara a la tardor i que sigui l’ajuntament qui es faci càrrec del pagament de les actuacions, fetes fins ara pels establiments.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El festival @acelobertfest celebrarà la nova edició a octubre amb un format reduït https://t.co/25uaQ6vJ0m

L'Ajuntament de @Tortosa aprova la plurianualitat de la urbanització de la plaça d'Espanya i l’increment de les subvencions a les entitats esportives https://t.co/F0nmY0VKmU

Empreses i autònoms ja poden sol·licitar l’ajut de 400 euros a l’Ajuntament de @Tortosa
https://t.co/bx5cOJQnmx

La Zona Blava de #Tortosa serà gratuïta la primera hora d'estacionament a partir de dilluns https://t.co/tcgaFPDpGA

El tècnic reusenc Berni Rubio, nou entrenador del Sénior del @cbcantaires Tortosa https://t.co/ANUIUfKCsC

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat un pla de xoc per a la reactivació del sector cultural a la ciutat. Reclama al govern municipal que dediqui una aportació extraordinària en la recuperació d’aquest sector que segons la CUP, destà molt afeblit històricament. El grup cupaire considera que la cultura ha de ser un dels  eixos vertebradors de la recuperació social i econòmica de Tortosa i un factor de desenvolupament sostenible. Una de les mesures que proposa la CUP Tortosa és la creació d’una taula d’agents culturals amb l’objectiu d’elaborar un pla estratègic per a la reactivació de la cultura i on hi estiguin representats des dels responsables municipals, associacions culturals, gestors, artistes i representants de la ciutadania. 

La CUP insta a l’ajuntament a aprofitar la preparació dels actes de celebració e la capital de la cultura catalana l’any que ve per realitzar un inventari d’espais en la via pública i en els equipaments i edificis municipals, tant del centre de la ciutat com qualsevol dels barris i pobles, perquè puguin ser utilitzats pels artistes i agents culturals de manera  que puguini mostrar la producció local en tots els àmbits: teatre i arts escèniques, música, arts plàstiques i visuals, dansa, cultura popular, circ, literatura, etc. Xavi Rodríguez, és el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tortosa…

Però des de la CUP també es proposen accions més immediates com la convocatòria d’una subvenció extraordinària; que es reprogramin i no es cancel.lin les actuacions ja contractades; la creació d’una borsa de les diferents expressions artístiques per facilitar la contractació dels artistes locals; realitzar un pla d’adqusició d’obres d’art d’artistes locals;i  reorganitzar el calendari d’esdeveniments culturals com la Festa del Renaixement o les Festes de la Cinta i estudiar un possible canvi de dates. En aquest sentit, des de la CUP demanen que el pressupost que s’havia de destinar a aquests esdeveniments, que es destinin al sector cultural. Xavi Rodríguez

Des de la CUP Tortosa també proposen fer un pla de reactivació del sector dels llibreters destinant una partida extraordinària d’entre 5000 i 10.000 euros per comprar llibres per ampliar el fons de la Biblioteca Marcel.lí Domingo; i fer una aportació extraordinària a les EMDS perquè puguin ampliar la seva oferta cultural. També proposen reprogramar la Mostra de Jazz de Tortosa de cara a la tardor i que sigui l’ajuntament qui es faci càrrec del pagament de les actuacions, fetes fins ara pels establiments.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El festival @acelobertfest celebrarà la nova edició a octubre amb un format reduït https://t.co/25uaQ6vJ0m

L'Ajuntament de @Tortosa aprova la plurianualitat de la urbanització de la plaça d'Espanya i l’increment de les subvencions a les entitats esportives https://t.co/F0nmY0VKmU

Empreses i autònoms ja poden sol·licitar l’ajut de 400 euros a l’Ajuntament de @Tortosa
https://t.co/bx5cOJQnmx

La Zona Blava de #Tortosa serà gratuïta la primera hora d'estacionament a partir de dilluns https://t.co/tcgaFPDpGA

El tècnic reusenc Berni Rubio, nou entrenador del Sénior del @cbcantaires Tortosa https://t.co/ANUIUfKCsC

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST