Fem 1 tast 15/12/2021

Escrit per el 15 de desembre de 2021

 

TRONC DE NADAL

 

Ingredients:

  • 200 g xocolata al 72% de cacau
  • 500 g nata per muntar

-100 g sucre

  • base bescuit saboia

Almívar: 25 g de sucre dissolts en         100 g d’aigua mineral.

 

Preparació:

  • Posar a refredar la nata i un bol.
  • Un cop ben fred, batre en unes vari-les (millor elèctriques) fins que hagi muntat.
  • Posar la xocolata en un cassó i fondre al bany maria sense que agafi temperatura. Afegir la xocolata fosa a la nata i batre fins que s’hagi integrat totalment. Reservar en fred.
  • Pinzellar la planxa de bescuit amb l’almívar i amb l’ajut d’una paletina cobrir totalment amb la trufa reservant-ne una part. Enrotllar amb l’ajut del paper de forn. Tallar un tros amb diagonal i unir-lo al tronc principal. Disposar en la safata de servei i napar amb la trufa restant. Decorar al gust i guardar en frigorífic fins que estigui quallat.

SABOIA

  • 4 rovells, 165 g sucre, 85 ml aigua, 135 g farina fluixa.
  • 4 clares, 100 g sucre, polsim de sal, ratlladura de llimona.
  • Muntar les clares amb un polsim de sal i incorporant el sucre a poc a poc fins que quedin al punt de neu.
  • Blanquejar els rovells amb el sucre i afegir l’aigua a mesura que van pujant. Incorporar la farina tamisada, poc a poc i finalment les clares muntades a punt de neu. Mesclar bé amb una espàtula i amb moviments envoltants.

-Amb mànega i broqueta llisa escudellar la massa sobre paper. Reescalfar el forn a 200º i enfornar durant 8-10’

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 

TRONC DE NADAL

 

Ingredients:

  • 200 g xocolata al 72% de cacau
  • 500 g nata per muntar

-100 g sucre

  • base bescuit saboia

Almívar: 25 g de sucre dissolts en         100 g d’aigua mineral.

 

Preparació:

  • Posar a refredar la nata i un bol.
  • Un cop ben fred, batre en unes vari-les (millor elèctriques) fins que hagi muntat.
  • Posar la xocolata en un cassó i fondre al bany maria sense que agafi temperatura. Afegir la xocolata fosa a la nata i batre fins que s’hagi integrat totalment. Reservar en fred.
  • Pinzellar la planxa de bescuit amb l’almívar i amb l’ajut d’una paletina cobrir totalment amb la trufa reservant-ne una part. Enrotllar amb l’ajut del paper de forn. Tallar un tros amb diagonal i unir-lo al tronc principal. Disposar en la safata de servei i napar amb la trufa restant. Decorar al gust i guardar en frigorífic fins que estigui quallat.

SABOIA

  • 4 rovells, 165 g sucre, 85 ml aigua, 135 g farina fluixa.
  • 4 clares, 100 g sucre, polsim de sal, ratlladura de llimona.
  • Muntar les clares amb un polsim de sal i incorporant el sucre a poc a poc fins que quedin al punt de neu.
  • Blanquejar els rovells amb el sucre i afegir l’aigua a mesura que van pujant. Incorporar la farina tamisada, poc a poc i finalment les clares muntades a punt de neu. Mesclar bé amb una espàtula i amb moviments envoltants.

-Amb mànega i broqueta llisa escudellar la massa sobre paper. Reescalfar el forn a 200º i enfornar durant 8-10’

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST