TRONC DE NADAL
Ingredients:
- 200 g xocolata al 72% de cacau
- 500 g nata per muntar
-100 g sucre
- base bescuit saboia
Almívar: 25 g de sucre dissolts en 100 g d’aigua mineral.
Preparació:
- Posar a refredar la nata i un bol.
- Un cop ben fred, batre en unes vari-les (millor elèctriques) fins que hagi muntat.
- Posar la xocolata en un cassó i fondre al bany maria sense que agafi temperatura. Afegir la xocolata fosa a la nata i batre fins que s’hagi integrat totalment. Reservar en fred.
- Pinzellar la planxa de bescuit amb l’almívar i amb l’ajut d’una paletina cobrir totalment amb la trufa reservant-ne una part. Enrotllar amb l’ajut del paper de forn. Tallar un tros amb diagonal i unir-lo al tronc principal. Disposar en la safata de servei i napar amb la trufa restant. Decorar al gust i guardar en frigorífic fins que estigui quallat.
SABOIA
- 4 rovells, 165 g sucre, 85 ml aigua, 135 g farina fluixa.
- 4 clares, 100 g sucre, polsim de sal, ratlladura de llimona.
- Muntar les clares amb un polsim de sal i incorporant el sucre a poc a poc fins que quedin al punt de neu.
- Blanquejar els rovells amb el sucre i afegir l’aigua a mesura que van pujant. Incorporar la farina tamisada, poc a poc i finalment les clares muntades a punt de neu. Mesclar bé amb una espàtula i amb moviments envoltants.
-Amb mànega i broqueta llisa escudellar la massa sobre paper. Reescalfar el forn a 200º i enfornar durant 8-10’