POLLASTRE AMB SALSA DE XOCOLATA
Ingredients:
– 1 pollastre tallat a octaus
– 50 g de xocolata Creo
– 1 ceba
– 2 dents d’all
– 2 c/s de salsa de tomata
– 1 copa mistela
– 2-3 galetes maries torrades
– 1 canó de canyella
– Oli d’oliva, sal, pebre
– Ametlles laminades o en granet
fregides o torrades
Preparació:
– En una cassola amb oli daurar el pollastre prèviament salpebrat. Un cop daurat, treure
els trossos i reservar.
– A la mateixa cassola, sofregir la ceba i els alls tot trinxat ben fi. Afegir la salsa de
tomata, remenar, incorporar el pollastre i ruixar amb la mistela. Un cop reduïda aquesta,
cobrir lleugerament amb aigua, afegir el canó de canyella i coure tapat a foc lent.
– Un cop quasi finalitzada la cocció incorporar la xocolata ratllada, regular l’espessor de
la salsa amb les galetes ben picades i rectificar de sal.
– Al moment de servir disposar per sobre les ametlles.
– La salsa quedarà molt mes fina i lluenta si, en acabar la cocció, es tritura, es passa per
un colador i se li afegeix una nou de mantega.