Fem 1 tast 26/01/2022

Escrit per el 26 de gener de 2022

 

I en l’espai culinari Fem un Tast amb la Margaret Nofre avui cuinarem arròs melós amb bolets.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 

Recepta de la crema de bolets:

Ingredients:

  • 250 g de bolets frescos
  • 25 g de bolets deshidratats (ceps)
  • 1 ceba, 1 porro
  • 1 c/p de farina integral
  • 250 ml aigua mineral
  • 25 g mantega
  • Oli d’oliva,
  • Farigola o romer, pebre blanc, sal

 

 

Preparació:

  • Netejar els bolets. En un bol amb aigua posar en remull els bolets deshidratats.
  • Pelar la ceba i tallar a trossos mes o menys regulars. Tallar el porro a rodelles.
  • Posar un olla al foc amb oli i sofregir la ceba. A continuació sofregir el porro. Afegir els bolets frescos i els bolets en remull ben escorreguts i sofregir fins que soltin tota l’aigua. En aquest punt, incorporar la mantega i la farina i continuar daurant.
  • Cobrir tot el conjunt amb l’aigua, afegir l’aigua del remull dels bolets deshidratats, la farigola, un polsim de pebre i un polsim de sal. Un cop arrenqui el bull, tapar i deixar coure a foc lent de 20 a 25’.
  • Passat aquest temps, retirar una mica de brou i triturar. Passar per un sedàs per tal que quedi una crema ben fina, ajustar l’espessor amb el brou reservat i rectificar de sal i pebre. (També es poden reservar uns bolets abans de triturar, trinxar i afegir després a la crema a mode d’entrebancs).

 

***************

(Suggeriments: Es pot acompanyar amb daus cruixents de pernil, rodelles cruixents de cues de gamba, llagostí… en aquest cas ho fregirem a la mateixa olla i amb el mateix oli abans de començar el procés del sofregit. Amb daus de pa fregit, cruixents de porro, de ceba, fruits secs torrats…

Segons l’espessor que li donem a la crema la podem fer servir de salsa, de fons de plat per un rostit, per emplenar cassoletes, gotets, vol-au-vents…)

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST