Fem 1 tast 09/03/2022

Escrit per el 9 de març de 2022

SÈPIA SOLSIDA (Guisada u ofegada)

Ingredients:
– 1 kg sèpies
– 8 dents d’all sense pelar
– 1 ceba
– 1 tomata roja i grossa
– Pebre roig dolç, pebre negre
– 1 copa mistela
– 1 fulla de llorer
– Fulles de julivert
– oli d’oliva, sal
Preparació:
– Pelar la ceba i tallar en brunoise. Pelar les tomates, treure les llavors i tallar en mirepoix. Deixar les dents d’all amb la seva pell i desfullar les branques de julivert.
– Un cop la sèpia neta, tallar a trossos o deixar senceres, al gust. Si son petites millor senceres.
– Cobrir el fons d’una cassola amb oli i a continuació posar-hi tots els ingredients, tots. Deixar coure tapat a foc lent, a mitja cocció rectificar de sal i pebre i continuar amb la cocció fins que la sèpia sigui cuita.
– Si queda la salsa molt caldosa, acabar la cocció amb la cassola destapada a la fi que s’evapori l’excés de suc o be espessir amb una mica de midó de panís dissolt amb una mica d’aigua. També es pot dissoldre en la mistela una c/p de farina i incorporar-la des d’un principi.
– La mateixa elaboració es pot fer amb calamars, cananes i pops. Segons temporada s’hi pot incorporar al guisat carxofes, faves, pèsols, carbassa, moniato, patates, des d’un principi i també llegums que s’afegiran a mitja cocció o pinyons torrats que s’afegiran en finalitzar la cocció.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

SÈPIA SOLSIDA (Guisada u ofegada)

Ingredients:
– 1 kg sèpies
– 8 dents d’all sense pelar
– 1 ceba
– 1 tomata roja i grossa
– Pebre roig dolç, pebre negre
– 1 copa mistela
– 1 fulla de llorer
– Fulles de julivert
– oli d’oliva, sal
Preparació:
– Pelar la ceba i tallar en brunoise. Pelar les tomates, treure les llavors i tallar en mirepoix. Deixar les dents d’all amb la seva pell i desfullar les branques de julivert.
– Un cop la sèpia neta, tallar a trossos o deixar senceres, al gust. Si son petites millor senceres.
– Cobrir el fons d’una cassola amb oli i a continuació posar-hi tots els ingredients, tots. Deixar coure tapat a foc lent, a mitja cocció rectificar de sal i pebre i continuar amb la cocció fins que la sèpia sigui cuita.
– Si queda la salsa molt caldosa, acabar la cocció amb la cassola destapada a la fi que s’evapori l’excés de suc o be espessir amb una mica de midó de panís dissolt amb una mica d’aigua. També es pot dissoldre en la mistela una c/p de farina i incorporar-la des d’un principi.
– La mateixa elaboració es pot fer amb calamars, cananes i pops. Segons temporada s’hi pot incorporar al guisat carxofes, faves, pèsols, carbassa, moniato, patates, des d’un principi i també llegums que s’afegiran a mitja cocció o pinyons torrats que s’afegiran en finalitzar la cocció.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST