Fem 1 tast 06/04/2022

Escrit per el 6 d'abril de 2022

MONES TRADICIONALS

Ingredients:
– 100 ml oli d’oliva
– 200 g de sucre
– 300 ml aigua mineral infusionada amb matafaluga
– 120 g de llevat fresc
– 100 g de massa mare
– 2 ous sencers
– Pela de llimona ratllada
– 750 g de farina de força
– 250 g de farina fluixa
– Confitura de cabell d’àngel
– Ou batut per pintar
Massa mare:
– 100 farina integral, 90 ml aigua tèbia, 20 g llevat
Per l’acabat:
– Ous durs, clara d’ou, sucre i anissos de colors
Preparació:
– Posar en un bol gran l’oli i el sucre. En l’aigua infusionada i colada encara tèbia dissoldre el llevat, afegir al bol i barrejar. Incorporar la massa mare, el ous lleugerament debatuts, la pela de llimona i continuar barrejant.
– Seguidament afegir la mescla de farina a poc a poc i anar treballant amb les mans. Un cop comenci a estar lligada posar damunt del taulell i continuar amassant. No posar tota la farina de cop perquè potser no hi entri, ha de quedar una pasta tirant a fina.
– Deixar reposar la massa tapada amb un tovalló -en un lloc càlid- i un cop hagi doblat el seu volum tornar a amassar lleugerament, dividir en porcions i arrodonir. Per una mona de dos ous es necessiten uns 200 g de massa i per cada ou que s’hi vulgui afegir s’ha d’incrementar la massa en 100 g. Deixar reposar un altra estona.
– Amb un corró, suaument, estirar la massa de forma rectangular, posar a sobre un cordó de confitura i enrotllar com un canaló. Unir els extrems donant-li forma arrodonida/ovalada, pintar amb ou batut i deixar reposar altre cop 30’ com a mínim (tornaran a augmentar de volum). Abans d’enfornar, posar els ous durs al damunt creuats amb unes tires fetes amb la mateixa massa.
– Coure al forn, prèviament reescalfat a 170º durant 25/30’. Un cop daurades, pintar amb la clara i escampar el sucre i els anisets per sobre. Deixar refredar del tot.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

MONES TRADICIONALS

Ingredients:
– 100 ml oli d’oliva
– 200 g de sucre
– 300 ml aigua mineral infusionada amb matafaluga
– 120 g de llevat fresc
– 100 g de massa mare
– 2 ous sencers
– Pela de llimona ratllada
– 750 g de farina de força
– 250 g de farina fluixa
– Confitura de cabell d’àngel
– Ou batut per pintar
Massa mare:
– 100 farina integral, 90 ml aigua tèbia, 20 g llevat
Per l’acabat:
– Ous durs, clara d’ou, sucre i anissos de colors
Preparació:
– Posar en un bol gran l’oli i el sucre. En l’aigua infusionada i colada encara tèbia dissoldre el llevat, afegir al bol i barrejar. Incorporar la massa mare, el ous lleugerament debatuts, la pela de llimona i continuar barrejant.
– Seguidament afegir la mescla de farina a poc a poc i anar treballant amb les mans. Un cop comenci a estar lligada posar damunt del taulell i continuar amassant. No posar tota la farina de cop perquè potser no hi entri, ha de quedar una pasta tirant a fina.
– Deixar reposar la massa tapada amb un tovalló -en un lloc càlid- i un cop hagi doblat el seu volum tornar a amassar lleugerament, dividir en porcions i arrodonir. Per una mona de dos ous es necessiten uns 200 g de massa i per cada ou que s’hi vulgui afegir s’ha d’incrementar la massa en 100 g. Deixar reposar un altra estona.
– Amb un corró, suaument, estirar la massa de forma rectangular, posar a sobre un cordó de confitura i enrotllar com un canaló. Unir els extrems donant-li forma arrodonida/ovalada, pintar amb ou batut i deixar reposar altre cop 30’ com a mínim (tornaran a augmentar de volum). Abans d’enfornar, posar els ous durs al damunt creuats amb unes tires fetes amb la mateixa massa.
– Coure al forn, prèviament reescalfat a 170º durant 25/30’. Un cop daurades, pintar amb la clara i escampar el sucre i els anisets per sobre. Deixar refredar del tot.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST