PA DE SANT JORDI
Pa de formatge:
800 g farina de força, 10 g millorant panari, 50 g llevat premsat, 350 g formatge ratllat, 300 ml aigua aprox., 25 g sal, safrà
Pa de sobrassada:
El mateixos ingredients, substituint el formatge per 300 g de sobrassada
Pa de nous:
500 g farina força, 10 g millorant panari, 60 g llevat premsat, 200 g nous pelades i picades, 75 mantega de porc (o mantega), 50 g sucre, 225 aigua aprox., 10 g sal
Preparació:
– Amb les fórmules indicades, formar per separat tres masses. Dissoldre el llevat en una mica d’aigua tèbia, barrejar tots el ingredients, amassar i deixar reposar una estona.
– Laminar a un gruix de ½ cm aprox. la massa de formatge i formar un rectangle de 50 x 30 cm. Aprox. Marcar lleugerament 5 tires d’igual tamany.
– Estirar igualment la massa de sobrassada i cobrir amb aquesta quatre de cinc parts de la massa de formatge.
– Després, tallar en cinc tires, es a dir, quatre amb la sobrassada més la de formatge.
– Sobreposar aquestes tires formant un bloc, col·locant en últim terme la de formatge.
– Laminar la massa de nous, col·locar el bloc al damunt i embolicar. Un cop embolicat, partir el bloc per la meitat i posar en plaques de fornejar per tal que fermentin.
– Reescalfar el forn a 200º i fornejar amb vapor uns 30′ (Posar un recipient amb aigua al sòl del forn).
IMPORTANT: Amb l’ajuda d’un pinzell i aigua, mullar les plaques i les tires al sobreposar-les una damunt l’altra per tal que quedi tot ben unides i compacte.
Fem 1 tast 20/04/2022
Escrit per Xavi Falcó el 20 d'abril de 2022
Actualizado: 21 abril, 2022
Comparteix
Rep les notícies al mail
PA DE SANT JORDI
Pa de formatge:
800 g farina de força, 10 g millorant panari, 50 g llevat premsat, 350 g formatge ratllat, 300 ml aigua aprox., 25 g sal, safrà
Pa de sobrassada:
El mateixos ingredients, substituint el formatge per 300 g de sobrassada
Pa de nous:
500 g farina força, 10 g millorant panari, 60 g llevat premsat, 200 g nous pelades i picades, 75 mantega de porc (o mantega), 50 g sucre, 225 aigua aprox., 10 g sal
Preparació:
– Amb les fórmules indicades, formar per separat tres masses. Dissoldre el llevat en una mica d’aigua tèbia, barrejar tots el ingredients, amassar i deixar reposar una estona.
– Laminar a un gruix de ½ cm aprox. la massa de formatge i formar un rectangle de 50 x 30 cm. Aprox. Marcar lleugerament 5 tires d’igual tamany.
– Estirar igualment la massa de sobrassada i cobrir amb aquesta quatre de cinc parts de la massa de formatge.
– Després, tallar en cinc tires, es a dir, quatre amb la sobrassada més la de formatge.
– Sobreposar aquestes tires formant un bloc, col·locant en últim terme la de formatge.
– Laminar la massa de nous, col·locar el bloc al damunt i embolicar. Un cop embolicat, partir el bloc per la meitat i posar en plaques de fornejar per tal que fermentin.
– Reescalfar el forn a 200º i fornejar amb vapor uns 30′ (Posar un recipient amb aigua al sòl del forn).
IMPORTANT: Amb l’ajuda d’un pinzell i aigua, mullar les plaques i les tires al sobreposar-les una damunt l’altra per tal que quedi tot ben unides i compacte.