Fem 1 tast 09/02/2022

Escrit per el 9 de febrer de 2022

Actualizado: 11 febrer, 2022

CARXOFES CONFITADES
Ingredients:
– 8 carxofes
– Oli d’oliva
– Sal gruixuda o en escates
– Pebre recent molt
Opcional:
– All tendre
– Ceba tendra
Acompanyaments:
– Encenalls de foie
– Encenalls de pernil ibèric, serrà, d’ànec,
– Encenalls de parmesà…
Preparació:
– Pelar, netejar, tallar a octaus les carxofes i submergir-les en un bol amb aigua i suc de llimona per tal que no s’engreixin.
– Un cop totes netes i tallades posar en una cassola molt ben escorregudes amb la ceba tallada en juliana i l’all tallat a rodelles si es que es decideix posar-ne. Cobrir tot amb oli d’oliva i posar a foc baix que es vagi coent, tapat i a baixa temperatura. Minuts abans de finalitzar la cocció destapar l’eina per tal que s’evapori l’aigua que hagin pogut soltar.
– Un cop cuit, deixar refredar, posar en un taper i ben cobert d’oli es conservarà varis dies.
– Per servir, cobrim el fons d’un plat amb les carxofes ben escorregudes o d’una plata si es per compartir, salpebrar amb escates o sal gruixuda i pebre recent molt i cobrir amb l’ingredient escollit. També es poden afegir a qualsevol amanida.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

CARXOFES CONFITADES
Ingredients:
– 8 carxofes
– Oli d’oliva
– Sal gruixuda o en escates
– Pebre recent molt
Opcional:
– All tendre
– Ceba tendra
Acompanyaments:
– Encenalls de foie
– Encenalls de pernil ibèric, serrà, d’ànec,
– Encenalls de parmesà…
Preparació:
– Pelar, netejar, tallar a octaus les carxofes i submergir-les en un bol amb aigua i suc de llimona per tal que no s’engreixin.
– Un cop totes netes i tallades posar en una cassola molt ben escorregudes amb la ceba tallada en juliana i l’all tallat a rodelles si es que es decideix posar-ne. Cobrir tot amb oli d’oliva i posar a foc baix que es vagi coent, tapat i a baixa temperatura. Minuts abans de finalitzar la cocció destapar l’eina per tal que s’evapori l’aigua que hagin pogut soltar.
– Un cop cuit, deixar refredar, posar en un taper i ben cobert d’oli es conservarà varis dies.
– Per servir, cobrim el fons d’un plat amb les carxofes ben escorregudes o d’una plata si es per compartir, salpebrar amb escates o sal gruixuda i pebre recent molt i cobrir amb l’ingredient escollit. També es poden afegir a qualsevol amanida.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST