Fem 1 tast 23/03/2022

Escrit per el 23 de març de 2022

“ROMESCO” DE RAJADA
Ingredients:
– 4 ales de rajada netes i pelades
– Fesols cuits
– 3 c/s salsa romesco
– Oli d’oliva, sal
Opcional:
– Crustacis i/o marisc
– ½ c/p pimentón de la Vera picant
Per a la salsa romesco:
– 200 ml oli oliva, 1 cabeça d’alls pelats, 1 c/s polpa de nyora o pebre roig dolç, 800 g tomata pelada i triturada, 75 g ametlles torrades, 75 g avellanes torrades, 50-75 ml vinagre blanc, 1 llesca pa fregit o torrat, sal, pebre blanc (opcional).
Preparació:
– Per la salsa, posar un cassó a foc moderat amb l’oli i els alls i daurar lleugerament (reservar ½ dent d’all en cru) afegir la polpa de nyora o el pebre roig en pols, regirar i immediatament incorporar la tomata. Tapar i deixar coure durant 20-30’.
– Passat aquest temps, apagar el foc, afegir les ametlles, les avellanes, la ½ dent d’all crua, el vinagre i triturar. Un cop triturat rectificar de sal i pebre i si es necessari, rectificar l’espessor triturant-hi una mica del pa fregit o torrat. Deixar reposar i refredar.
– Posar una cassola al foc amb oli i dos c/s de salsa romesco, regirar, afegir el pimentón de la Vera i de seguit cobrir amb una mica d’aigua. Emulsionar i afegir les ales de rajada prèviament salades. A mitja cocció (10’) afegir els fesols, la tercera c/s de romesco i moure la cassola suaument perquè es vagin incorporant al guisat i deixar coure 5’ més. Reposar abans de servir.
Suggeriments: En cas de posar marisc (cloïsses, musclos…), obrir prèviament al vapor i aprofitar la seva aigua per a coure la rajada. En cas de posar crustacis (gambes, llagostins, galeres…), fregir lleugerament en l’oli i reservar. En tots dos casos, incorporar al guisat els últims 5’ de cocció.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

“ROMESCO” DE RAJADA
Ingredients:
– 4 ales de rajada netes i pelades
– Fesols cuits
– 3 c/s salsa romesco
– Oli d’oliva, sal
Opcional:
– Crustacis i/o marisc
– ½ c/p pimentón de la Vera picant
Per a la salsa romesco:
– 200 ml oli oliva, 1 cabeça d’alls pelats, 1 c/s polpa de nyora o pebre roig dolç, 800 g tomata pelada i triturada, 75 g ametlles torrades, 75 g avellanes torrades, 50-75 ml vinagre blanc, 1 llesca pa fregit o torrat, sal, pebre blanc (opcional).
Preparació:
– Per la salsa, posar un cassó a foc moderat amb l’oli i els alls i daurar lleugerament (reservar ½ dent d’all en cru) afegir la polpa de nyora o el pebre roig en pols, regirar i immediatament incorporar la tomata. Tapar i deixar coure durant 20-30’.
– Passat aquest temps, apagar el foc, afegir les ametlles, les avellanes, la ½ dent d’all crua, el vinagre i triturar. Un cop triturat rectificar de sal i pebre i si es necessari, rectificar l’espessor triturant-hi una mica del pa fregit o torrat. Deixar reposar i refredar.
– Posar una cassola al foc amb oli i dos c/s de salsa romesco, regirar, afegir el pimentón de la Vera i de seguit cobrir amb una mica d’aigua. Emulsionar i afegir les ales de rajada prèviament salades. A mitja cocció (10’) afegir els fesols, la tercera c/s de romesco i moure la cassola suaument perquè es vagin incorporant al guisat i deixar coure 5’ més. Reposar abans de servir.
Suggeriments: En cas de posar marisc (cloïsses, musclos…), obrir prèviament al vapor i aprofitar la seva aigua per a coure la rajada. En cas de posar crustacis (gambes, llagostins, galeres…), fregir lleugerament en l’oli i reservar. En tots dos casos, incorporar al guisat els últims 5’ de cocció.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST