Recepta del codonyat:
Ingredients:
- 1 kg codonys pelats i nets
- Entre 250 i 500 g sucre moré
- Suc de ½ llimona
Preparació:
- Posar en un olla els codonys tallats a trossos petits, el sucre i el suc de llimona. Tapar, coure a foc lent i anar regirant de tant en tant.
- Un cop cuits, triturar i prosseguir la cocció amb el recipient destapat per tal que s’evapori l’excés de líquid. La tradició ens diu que el punt correcte de cocció es quan l’estri amb el que es regira s’aguanta plantat al centre de l’olla.
- Arribat aquest punt, emplenar en calent un -o varis- motlles. Colpejar-los al damunt d’un tovalló per tal d’eliminar les possibles bombolles d’aire, filmar -a pell- i deixar refredar. Un cop fred col·locar a la part menys freda del frigorífic i en un parell de dies ja estarà llest per a degustar.
***************
(Suggeriments: Si es vol utilitzar com a salsa o per untar, només cal triturar i se emulsionarà.
Amb la fruita pelada i neta es poden acompanyar rostits, guisats, incorporant-los, tallats, 15-20’ abans de finalitzar la cocció)