Fem 1 tast 13/10/2021

Escrit per el 13 d'octubre de 2021

Recepta del codonyat:

 Ingredients:

  • 1 kg codonys pelats i nets
  • Entre 250 i 500 g sucre moré
  • Suc de ½ llimona

 

 

 

Preparació:

 

  • Posar en un olla els codonys tallats a trossos petits, el sucre i el suc de llimona. Tapar, coure a foc lent i anar regirant de tant en tant.
  • Un cop cuits, triturar i prosseguir la cocció amb el recipient destapat per tal que s’evapori l’excés de líquid. La tradició ens diu que el punt correcte de cocció es quan l’estri amb el que es regira s’aguanta plantat al centre de l’olla.
  • Arribat aquest punt, emplenar en calent un -o varis- motlles. Colpejar-los al damunt d’un tovalló per tal d’eliminar les possibles bombolles d’aire, filmar -a pell- i deixar refredar. Un cop fred col·locar a la part menys freda del frigorífic i en un parell de dies ja estarà llest per a degustar.

 

***************

 

(Suggeriments: Si es vol utilitzar com a salsa o per untar, només cal triturar i se emulsionarà.

Amb la fruita pelada i neta es poden acompanyar rostits, guisats, incorporant-los, tallats, 15-20’ abans de finalitzar la cocció)

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Recepta del codonyat:

 Ingredients:

  • 1 kg codonys pelats i nets
  • Entre 250 i 500 g sucre moré
  • Suc de ½ llimona

 

 

 

Preparació:

 

  • Posar en un olla els codonys tallats a trossos petits, el sucre i el suc de llimona. Tapar, coure a foc lent i anar regirant de tant en tant.
  • Un cop cuits, triturar i prosseguir la cocció amb el recipient destapat per tal que s’evapori l’excés de líquid. La tradició ens diu que el punt correcte de cocció es quan l’estri amb el que es regira s’aguanta plantat al centre de l’olla.
  • Arribat aquest punt, emplenar en calent un -o varis- motlles. Colpejar-los al damunt d’un tovalló per tal d’eliminar les possibles bombolles d’aire, filmar -a pell- i deixar refredar. Un cop fred col·locar a la part menys freda del frigorífic i en un parell de dies ja estarà llest per a degustar.

 

***************

 

(Suggeriments: Si es vol utilitzar com a salsa o per untar, només cal triturar i se emulsionarà.

Amb la fruita pelada i neta es poden acompanyar rostits, guisats, incorporant-los, tallats, 15-20’ abans de finalitzar la cocció)

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST