ARRÒS MARINER A LA CASSOLA
Ingredients per 2 persones:
- 200 g d’arròs
- Calamar, canana, pop, sípia, sipions… net i tallat a daus
- Llagostins, galeres, gambes, escamarlans…
- Musclos oberts al vapor
- Pebrot verd tallat a daus
- 2 c/s picada
- 1 c/p de pebre roig dolç
- 1 polsim de pebre negre mòlt
- Brou suau de peix o aigua mineral
- Oli d’oliva, sal
- Picada: ceba, all i tomàquet fregit
Preparació:
– Posar oli en una cassola i, un cop calent, fregir lleugerament els crustacis. Retirar i reservar. Sofregir el pebrot i els cefalòpodes fins que hagin soltat tota l’aigua.
– Afegir les dos cullerades de picada i continuar sofregint fregir ben bé tot.
– Incorporar l’arròs, donar unes voltes fins que s’impregni bé del sofregit, posar el pebre roig, el pebre negre i cobrir amb el líquid prèviament escalfat. (No posar-li tot de cop, més val anar afegint a mesura que ho vagi necessitant i segons l’acabat que se li vulgui donar, sec, sucós…)
– Regirar i coure a foc viu uns 10 minuts. Abaixar el foc, afegir els llagostins i els musclos i continuar coent. Rectificar de sal.
– Amb 4-5’ més ja estarà cuit. Apagar el foc, tapar amb un tovalló i deixar reposar 3-5’ abans de servir.
c/s = cullerada sopera
c/p = cullerada postres