NYOQUIS DE CARBASSA
Ingredients:
- 500 g de carbassa
- 150 g de farina
- 1 ou sencer
Ingredients per al pesto:
- Fulles d’alfàbrega fresca
- ½ dent all
- 1 c/s de pinyons
- 50 g de parmesà ratllat
- Oli d’oliva, pebre, sal
Elaboració:
-Escalfar el forn a 160ºC, tallar la carbassa a trossos grans sense pelar i fornejar fins que estigui tendra. Aixafar-la amb una forquilla, afegir l’ou i la farina i treballar fins que quedi tot ben integrat. Fer una bola, filmar i deixar reposar una estona.
-Elaborar la salsa pesto triturant tots els ingredients i afegint-hi l’oli a poc a poc fins aconseguit la textura desitjada.
-Dividir la massa en quatre trossos, empolvorar el taulell amb farina i fer cilindres prims. Tallar cada 2 cm de llarg i marcar els petits cilindres fent-los rodolar per sobre d’una forquilla. Bullir amb abundant aigua i sal durant 4 minuts i treure’ls amb una escumadora a mesura que pugin a la superfície.
-Servir els nyoquis amanits amb la salsa pesto o amb qualsevol altra salsa que es prefereixi.