OLLA BARREJADA
Ingredients:
- 250 g fesols
- Careta, peu, jarret de porc
- 1 tros cansalada viada fresca
- 1 os de pernil
- 1 os del carpó
- 1 baldana arròs – 1 baldana ceba
- 1 col d’hivern
- 2 pataques (o carbassa o moniato)
- 75 g de fideus nº 2
- 75 g d’arròs
- Safrà, sal i aigua
Preparació:
- En un olla posar les carns, els ossos i el fesols -prèviament remullats un mínim de 12 hores- cobrir amb aigua i posar a bullir. Escumar, abaixar el foc al mínim i tapar.
Vigilar de tant en tant que no baixi el nivell de l’aigua i en cas que fos necessari afegir sempre aigua freda.
- Un cop cuites les carns, retirar i reservar en calent. Afegir la col trossejada i les pataques esqueixades. A mitja cocció afegir les baldanes, els fideus, l’arròs i el safrà. Rectificar de sal.
- Un cop tot cuit, retirar les baldanes i servir a part juntament en la resta de les carns.