FrikiGeek 26/10/2021

Escrit per el 26 d'octubre de 2021

Crisi dels microxips a fons. Els seus origens

 

Si hem intentat adquirir un móvil nou, recent tret al mercat, és posible que ens haguem trobat amb algún que altre problema i ens haguem hagut d’esperar un temps per tal de poder-lo comprar.

 

Hi va haver un indici del problema l’any passat quan els jugadors de videojocs van lluitar per comprar noves targetes gràfiques, Apple va haver de esglaonar el llançament del seu iPhone i les últimes consoles Xbox i PlayStation no van poder satisfer la demanda.

Després, just abans de Nadal, es va donar a conèixer que la renaixent indústria automotriu s’enfrontava al que un coneixedor va anomenar “el Armagedón dels xips”.

Els automòbils nous sovint inclouen més de 100 microprocessadors i els fabricants simplement no van poder obtenir-los tots.

Des de llavors, empresa de tecnologia darrera altra ha advertit que també s’enfronten limitacions.

Com moltes altres coses que estan malament en el món, el coronavirus té part de la culpa.

Els bloquejos van impulsar les vendes d’ordinadors i altres dispositius perquè les persones poguessin treballar des de casa, i també van comprar nous dispositius per ocupar el seu temps lliure.

Mentrestant, la indústria automotriu inicialment va veure una gran caiguda en la demanda i retalla les seves comandes .

Com a resultat, els fabricants de xips van canviar les seves línies de producció.

Però això solament ha estat un desencadenant del verdader motiu pel qual aquesta crisi existeix.

El motiu real té nom propi. És el Coltan, però Què és el coltan i quins elements conté

El coltan no és un element químic. I, per aquesta raó, no el trobarem a la taula periòdica d’elements. En realitat és un mineral constituït habitualment per la barreja en proporció desigual de dos minerals: la columbita i la tantalita . De fet, el seu nom es construeix a partir de la unió de les tres primeres lletres del nom de cada un d’aquests minerals: col (de columbita) i tan (de tantalita).

La columbita, està constituïda principalment per ferro i òxid de niobi, tot i que sovint també incorpora una quantitat variable de manganès. És densa i el seu color és fosc, gairebé sempre negre o marró intens. I la tantalita incorpora òxid de tàntal, ferro i manganès. A l’igual que la columbita, aquest últim mineral és molt dens i té un color negre intens. De fet, la composició d’aquests dos minerals és relativament semblant, però existeixen diferències, on rau la clau per entendre la importancia del Coltan.

La principal diferència existent entre la columbita i la tantalita consisteix que el niobi present en el primer d’aquests minerals es veu reemplaçat per tàntal en el segon. I, precisament, és aquest últim element el més valuós i la raó per la qual el coltan és tan cobejat. Per què? Senzillament, a causa de que les seves propietats fisicoquímiques el fan idoni per fabricar condensadors i resistències d’alta potència , entre d’altres components.

 

Fins aquí no veiem cap problema apreciable, excepte per les condicions en què s’extreu aquest Coltan.

Sembla ser que el Coltan és un mineral escás, excepte per una mina a la República Democràtica del Congo on hi ha una quantitat extensa

L’extracció del cobalt, el coltan i el níquel en aquesta mina, que, és el major subministrador mundial d’aquests metalls, es porta a terme gairebé sempre en unes circumstàncies realment lamentables . Les persones que treballen a les mines ho fan en unes condicions deplorables, sense recursos, gairebé sense mitjans, extraient descalços i amb les seves pròpies mans. En unes condicions d’absoluta insalubritat.

Algunes mines han passat a estar controlades per grups armats que obliguen a les persones que viuen als pobles de la zona a treballar en aquestes condicions tan lamentables

Però el pitjor de tot és que, molts nens també es veuen obligats a treballar a les mines de Congo ja que és un mineral que es troba a poca profunditat, però en cavitats molt estretes en les que un nen fàcilment hi té accés. En 2014 Unicef va denunciar que la xifra ascendia a uns 40.000 nens , alguns amb tan sols set anys, forçats a realitzar aquest treball en unes condicions que fins i tot per als adults han de ser molt difícils de suportar.

Fa uns mesos Amnistia Internacional va decidir traslladar aquesta denúncia cap amunt perquè les empreses que a la fi de la cadena es queden amb el cobalt i el coltan, que no són altres que les grans corporacions tecnològiques d’Àsia i Occident , sentissin aquesta pressió i es veiessin obligades a prendre «cartes en l’assumpte».

 

Apple no va trigar a reaccionar davant el caire que va començar a prendre aquest conflicte quan va començar a ser conegut per l’opinió pública, i fa poc més d’una setmana vam conèixer que els de Cupertino han decidit comprar el cobalt que utilitzen per fabricar els seus bateries directament als miners . Sembla que la seva intenció és mantenir-se al marge dels conflictes de la zona i no recórrer a intermediaris , que són en gran mesura els responsables de la inestabilitat que afecta a la regió africana.

 

Altres companyies, com Samsung o Daimler, han respost a la denúncia d’Amnistia Internacional assegurant que fan tot el que està al seu abast per rastrejar l’origen tant del cobalt com del coltan. Però van concloure les seves declaracions afirmant que la traçabilitat d’aquestes matèries primeres és molt complexa a causa del confús que és la cadena de subministrament.

 

Com convertir el teu mòbil en un walkie talkie

L’aplicació zello, disponible en iOS i Android (també en versió web, accessible des de qualsevol ordinador) permet disposar de comunicació unidireccional en alternança , és a dir, només de veu i des d’un emissor a un receptor cada vegada, havent d’esperar a que finalitzi la emissió del missatge per respondre. En essència zello converteix un dispositiu mòbil en un walkie talkie.

La característica habitual dels walkie talkies és que l’usuari emissor ha de mantenir apretat un botó per radiar la seva veu i mentrestant els receptors únicament poden escoltar. Aquest és el funcionament de l’app zello, encara que en aquest cas el botó a prémer és virtual i apareix en pantalla. Només quan l’emissor allibera el botó i finalitza la seva comunicació podrà intervenir un altre interlocutor.

El primer avantatge té a veure amb que zello seguirà funcionant en cas de caiguda de plataformes com les esmentades, cosa especialment rellevant en cas de catàstrofes o desastres naturals, però una altra, potser més determinant per a aquestes necessitats, té a veure amb l’elevada quantitat d’usuaris que pot existir per canal, amb el que va més enllà de les funcions de plataformes com la creada per Facebook per comunicar-se en cas de catàstrofe .

Això ha ocasionat grans pics de descàrregues de zello (en alguna ocasió més de 6 milions de descàrregues en poques hores) quan té lloc alguna d’aquestes circumstàncies, sumant la plataforma en l’actualitat més de 150 milions d’usuaris a tot el món.

 

Zello no associa l’app al número de telèfon i utilitza canals, en lloc de grups o converses individuals. A més, la diferència respecte les apps de missatgeria instantània com WhatsApp, on els canals públics únicament admeten un màxim de 246 participants, zello pot admetre fins a 6.000 usuaris al mateix temps  en un mateix canal (sigui aquest públic o privat).

Els walkie talkies tradicionals empren radiofreqüència per les seves comunicacions, però zello utilitza tant les xarxes de telefonia mòbil (2G, 3G, 4G i 5G) com les xarxes WiFi , pel que serà necessari que hi hagi un mínim de cobertura de qualsevol d’aquestes xarxes. Gràcies al seu protocol de baixa latència no necessita d’un gran ample de banda per emetre / rebre els missatges de veu en temps real. L’app de zello és gratuïta però hi ha una versió de pagament dotada de xifrat de les emissions a través d’un algoritme de 256 bits per mantenir la màxima protecció i privacitat en les comunicacions.

 

Twitter permetrà eliminar seguidors sense bloquejar

Twitter prepara una nova funció que permetrà eliminar un seguidor sense bloquejar, en una acció que rebria la denominació de ‘bloqueig suau’.

Per posar-lo en pràctica cal accedir des de la pàgina web al perfil del compte de l’usuari, accedir a la llista de seguidors i anar buscant fins a trobar aquell a qui es vulgui eliminar. Caldrà prémer sobre la icona amb els tres punts en horitzontal que apareix al costat del seguidor sobre el qual es vulgui practicar aquest ‘bloqueig suau’ i seleccionar l’opció ‘Eliminar a aquest seguidor’, tal com es mostra en una captura de pantalla difosa per la pròpia xarxa social.

El que resulta més significatiu és que al seguidor afectat per aquest ‘bloqueig suau’ no se li notificarà l’acció i tampoc quedarà bloquejat, pel que la seva interacció no suposarà canvis per l’experiència amb els continguts publicats per l’usuari protagonista d’aquesta acció, a diferència d’un bloc efectuat per la manera habitual, on en el timeline del seguidor bloquejat deixarien d’aparèixer els continguts que publiqui el tuiter que li bloqueja.

 

Un altre canvi pel que fa a el bloqueig tradicional és que qui sigui objecte de ‘bloqueig suau’ podrà seguir enviant missatges directes al tuiter que l’hagi bloquejat, fins i tot encara que no pugui llegir els seus tuits. D’altra banda aquest seguidor pot tornar a seguir al perfil que li ha practicat aquest ‘bloqueig suau’ adonar-vos que existeix.

 

Des de Twitter es desenvolupa aquesta nova modalitat de bloqueig per als casos en els que algú no vulgui bloquejar total o definitivament a un seguidor , però sí vol establir un espai a la interacció a través de la xarxa social pel que fa a un altre usuari, ampliant el control sobre l’experiència i propiciant una eina de control per a casos d’assetjament o comportament inadequat o abusiu. També permet evitar les possibles repercussions derivades d’un bloqueig per part de qui s’ho prengui com una agressió i, en el fons, suposa conferir a l’usuari un major poder sobre l’abast de les seves publicacions, permetent triar a qui arriben els seus tuits.

Es tracta d’una eina més que ofereix Twitter per establir límits sobre els seguidors i els seus intracciones, com el límit de 400 seguidors diaris introduït en el seu moment per intentar eliminar els abusos derivats dels comptes de correu brossa.

 

Home “desaparegut” s’uneix a la seva pròpia recerca

Un home que havia desaparegut a Turquia es va unir accidentalment a un grup de recerca de persones extraviades, per adonar-hores més tard que era ell a qui tractaven de trobar.

Segons els mitjans locals, Beyhan Mutlu havia estat bevent amb uns amics dimarts passat, quan es va internar inadvertidament en un bosc, a la província de Bursa.

Al no tornar a casa, la seva dona i amics van trucar a les autoritats locals, que van enviar un grup de recerca.

Més tard, Mutlu, de 50 anys, va topar amb el grup, i va decidir unir-se.

Però quan els membres del grup de recerca van començar a cridar el seu nom, va respondre: ‘Sóc aquí’!

 

 

El hàmster inversor de moneda digital que li guanya als operadors humans

Un hàmster alemany els està guanyant als inversors en el seu propi joc.

Des de juny passat, un hàmster anomenat Sr. Goxx ha estat executant una cartera independent que intercanvia moneda digital des d’una gàbia d’alta tecnologia anomenada Goxx Box. La seva cartera té una àmplia gamma de moneda digital, incloses TRON, Ethereum i Bitcoin.

Les sessions comercials del Sr. Goxx es transmeten en viu. Primer, el hàmster corre sobre una «roda d’intencions», que gira i tria una moneda digital. Després, va a través d’un túnel de ‘compra’ o un túnel de ‘venda’, el que desencadena compres o vendes d’aproximadament 20 euros en moneda digital.

El soci comercial humà del Sr. Goxx, que presumiblement executa les operacions, prefereix romandre en l’anonimat, però publica les ordres de compra i venda a Twitter i Reddit. L’horari d’oficina de l’hàmster i els seus moviments bursàtils es poden seguir en la seva pàgina de Twitch .

Després d’una inversió inicial de poc més de 300 dòlars, el senyor Goxx va tenir un guany de USD 60. Des de llavors, Goxx ha aconseguit fer créixer la seva cartera d’actius general a la impressionant xifra de 498 dòlars, una gesta sorprenent per a qualsevol persona, i ni parlar d’un rosegador. Els seus rendiments són millors que els de Bitcoin, l’S & P 500 i Berkshire Hathaway (BRKB) de Warren Buffett.

 

 

«El Sr. Goxx està feliç de veure que algunes de les seves inversions finalment donen els seus fruits», va dir el soci humà del Sr. Goxx. “Però atès que el Sr. Goxx és un rosegador honorable, de calcular un 35% d’impostos restats en totes les seves declaracions, de manera que encara queda una mica de feina abans que realment pugui parlar sobre guanyar diners”.

 

Un ventilador portàtil per aixelles

És estiu al continent asiàtic, el que significa que el sol brilla, la temperatura augmenta, i les aixelles no paren de suar. Encara que a ningú li agrada tenir un flux constant de transpiració degotant a la part superior del cos, és difícil detenir quan és el mateix cos el que pren mesures contra el clima ardent i humit del Japó en aquesta època de l’any.

No obstant això Thanko, fabricant de gadgets japonès, té una solució que involucra més tecnologia, i menys humitat: el nou dispositiu Under the Armpit Cooling (Waki no Shita Kura en japonès), un mini ventilador que es subjecta a la màniga de la camisa, i brinda una ràfega d’aire fresc per mantenir seques les aixelles.

El dispositiu funciona amb dues piles AAA, que mantenen el ventilador bufant durant cinc a nou hores, depenent de quina de les tres velocitats s’utilitzi. Alternativament, es pot alimentar el dispositiu connectant el cable USB inclòs, a la PC.

El disseny clip-on vol dir que, a més de fixar el dispositiu a les mànigues, també pot usar-se per fer que l’estómac o el coll es refresquin, col·locant-ho en el front o el coll de la camisa. El Armpit Cooling Device té un preu de ¥ 1,980 (19 dòlars) per unitat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Crisi dels microxips a fons. Els seus origens

 

Si hem intentat adquirir un móvil nou, recent tret al mercat, és posible que ens haguem trobat amb algún que altre problema i ens haguem hagut d’esperar un temps per tal de poder-lo comprar.

 

Hi va haver un indici del problema l’any passat quan els jugadors de videojocs van lluitar per comprar noves targetes gràfiques, Apple va haver de esglaonar el llançament del seu iPhone i les últimes consoles Xbox i PlayStation no van poder satisfer la demanda.

Després, just abans de Nadal, es va donar a conèixer que la renaixent indústria automotriu s’enfrontava al que un coneixedor va anomenar “el Armagedón dels xips”.

Els automòbils nous sovint inclouen més de 100 microprocessadors i els fabricants simplement no van poder obtenir-los tots.

Des de llavors, empresa de tecnologia darrera altra ha advertit que també s’enfronten limitacions.

Com moltes altres coses que estan malament en el món, el coronavirus té part de la culpa.

Els bloquejos van impulsar les vendes d’ordinadors i altres dispositius perquè les persones poguessin treballar des de casa, i també van comprar nous dispositius per ocupar el seu temps lliure.

Mentrestant, la indústria automotriu inicialment va veure una gran caiguda en la demanda i retalla les seves comandes .

Com a resultat, els fabricants de xips van canviar les seves línies de producció.

Però això solament ha estat un desencadenant del verdader motiu pel qual aquesta crisi existeix.

El motiu real té nom propi. És el Coltan, però Què és el coltan i quins elements conté

El coltan no és un element químic. I, per aquesta raó, no el trobarem a la taula periòdica d’elements. En realitat és un mineral constituït habitualment per la barreja en proporció desigual de dos minerals: la columbita i la tantalita . De fet, el seu nom es construeix a partir de la unió de les tres primeres lletres del nom de cada un d’aquests minerals: col (de columbita) i tan (de tantalita).

La columbita, està constituïda principalment per ferro i òxid de niobi, tot i que sovint també incorpora una quantitat variable de manganès. És densa i el seu color és fosc, gairebé sempre negre o marró intens. I la tantalita incorpora òxid de tàntal, ferro i manganès. A l’igual que la columbita, aquest últim mineral és molt dens i té un color negre intens. De fet, la composició d’aquests dos minerals és relativament semblant, però existeixen diferències, on rau la clau per entendre la importancia del Coltan.

La principal diferència existent entre la columbita i la tantalita consisteix que el niobi present en el primer d’aquests minerals es veu reemplaçat per tàntal en el segon. I, precisament, és aquest últim element el més valuós i la raó per la qual el coltan és tan cobejat. Per què? Senzillament, a causa de que les seves propietats fisicoquímiques el fan idoni per fabricar condensadors i resistències d’alta potència , entre d’altres components.

 

Fins aquí no veiem cap problema apreciable, excepte per les condicions en què s’extreu aquest Coltan.

Sembla ser que el Coltan és un mineral escás, excepte per una mina a la República Democràtica del Congo on hi ha una quantitat extensa

L’extracció del cobalt, el coltan i el níquel en aquesta mina, que, és el major subministrador mundial d’aquests metalls, es porta a terme gairebé sempre en unes circumstàncies realment lamentables . Les persones que treballen a les mines ho fan en unes condicions deplorables, sense recursos, gairebé sense mitjans, extraient descalços i amb les seves pròpies mans. En unes condicions d’absoluta insalubritat.

Algunes mines han passat a estar controlades per grups armats que obliguen a les persones que viuen als pobles de la zona a treballar en aquestes condicions tan lamentables

Però el pitjor de tot és que, molts nens també es veuen obligats a treballar a les mines de Congo ja que és un mineral que es troba a poca profunditat, però en cavitats molt estretes en les que un nen fàcilment hi té accés. En 2014 Unicef va denunciar que la xifra ascendia a uns 40.000 nens , alguns amb tan sols set anys, forçats a realitzar aquest treball en unes condicions que fins i tot per als adults han de ser molt difícils de suportar.

Fa uns mesos Amnistia Internacional va decidir traslladar aquesta denúncia cap amunt perquè les empreses que a la fi de la cadena es queden amb el cobalt i el coltan, que no són altres que les grans corporacions tecnològiques d’Àsia i Occident , sentissin aquesta pressió i es veiessin obligades a prendre «cartes en l’assumpte».

 

Apple no va trigar a reaccionar davant el caire que va començar a prendre aquest conflicte quan va començar a ser conegut per l’opinió pública, i fa poc més d’una setmana vam conèixer que els de Cupertino han decidit comprar el cobalt que utilitzen per fabricar els seus bateries directament als miners . Sembla que la seva intenció és mantenir-se al marge dels conflictes de la zona i no recórrer a intermediaris , que són en gran mesura els responsables de la inestabilitat que afecta a la regió africana.

 

Altres companyies, com Samsung o Daimler, han respost a la denúncia d’Amnistia Internacional assegurant que fan tot el que està al seu abast per rastrejar l’origen tant del cobalt com del coltan. Però van concloure les seves declaracions afirmant que la traçabilitat d’aquestes matèries primeres és molt complexa a causa del confús que és la cadena de subministrament.

 

Com convertir el teu mòbil en un walkie talkie

L’aplicació zello, disponible en iOS i Android (també en versió web, accessible des de qualsevol ordinador) permet disposar de comunicació unidireccional en alternança , és a dir, només de veu i des d’un emissor a un receptor cada vegada, havent d’esperar a que finalitzi la emissió del missatge per respondre. En essència zello converteix un dispositiu mòbil en un walkie talkie.

La característica habitual dels walkie talkies és que l’usuari emissor ha de mantenir apretat un botó per radiar la seva veu i mentrestant els receptors únicament poden escoltar. Aquest és el funcionament de l’app zello, encara que en aquest cas el botó a prémer és virtual i apareix en pantalla. Només quan l’emissor allibera el botó i finalitza la seva comunicació podrà intervenir un altre interlocutor.

El primer avantatge té a veure amb que zello seguirà funcionant en cas de caiguda de plataformes com les esmentades, cosa especialment rellevant en cas de catàstrofes o desastres naturals, però una altra, potser més determinant per a aquestes necessitats, té a veure amb l’elevada quantitat d’usuaris que pot existir per canal, amb el que va més enllà de les funcions de plataformes com la creada per Facebook per comunicar-se en cas de catàstrofe .

Això ha ocasionat grans pics de descàrregues de zello (en alguna ocasió més de 6 milions de descàrregues en poques hores) quan té lloc alguna d’aquestes circumstàncies, sumant la plataforma en l’actualitat més de 150 milions d’usuaris a tot el món.

 

Zello no associa l’app al número de telèfon i utilitza canals, en lloc de grups o converses individuals. A més, la diferència respecte les apps de missatgeria instantània com WhatsApp, on els canals públics únicament admeten un màxim de 246 participants, zello pot admetre fins a 6.000 usuaris al mateix temps  en un mateix canal (sigui aquest públic o privat).

Els walkie talkies tradicionals empren radiofreqüència per les seves comunicacions, però zello utilitza tant les xarxes de telefonia mòbil (2G, 3G, 4G i 5G) com les xarxes WiFi , pel que serà necessari que hi hagi un mínim de cobertura de qualsevol d’aquestes xarxes. Gràcies al seu protocol de baixa latència no necessita d’un gran ample de banda per emetre / rebre els missatges de veu en temps real. L’app de zello és gratuïta però hi ha una versió de pagament dotada de xifrat de les emissions a través d’un algoritme de 256 bits per mantenir la màxima protecció i privacitat en les comunicacions.

 

Twitter permetrà eliminar seguidors sense bloquejar

Twitter prepara una nova funció que permetrà eliminar un seguidor sense bloquejar, en una acció que rebria la denominació de ‘bloqueig suau’.

Per posar-lo en pràctica cal accedir des de la pàgina web al perfil del compte de l’usuari, accedir a la llista de seguidors i anar buscant fins a trobar aquell a qui es vulgui eliminar. Caldrà prémer sobre la icona amb els tres punts en horitzontal que apareix al costat del seguidor sobre el qual es vulgui practicar aquest ‘bloqueig suau’ i seleccionar l’opció ‘Eliminar a aquest seguidor’, tal com es mostra en una captura de pantalla difosa per la pròpia xarxa social.

El que resulta més significatiu és que al seguidor afectat per aquest ‘bloqueig suau’ no se li notificarà l’acció i tampoc quedarà bloquejat, pel que la seva interacció no suposarà canvis per l’experiència amb els continguts publicats per l’usuari protagonista d’aquesta acció, a diferència d’un bloc efectuat per la manera habitual, on en el timeline del seguidor bloquejat deixarien d’aparèixer els continguts que publiqui el tuiter que li bloqueja.

 

Un altre canvi pel que fa a el bloqueig tradicional és que qui sigui objecte de ‘bloqueig suau’ podrà seguir enviant missatges directes al tuiter que l’hagi bloquejat, fins i tot encara que no pugui llegir els seus tuits. D’altra banda aquest seguidor pot tornar a seguir al perfil que li ha practicat aquest ‘bloqueig suau’ adonar-vos que existeix.

 

Des de Twitter es desenvolupa aquesta nova modalitat de bloqueig per als casos en els que algú no vulgui bloquejar total o definitivament a un seguidor , però sí vol establir un espai a la interacció a través de la xarxa social pel que fa a un altre usuari, ampliant el control sobre l’experiència i propiciant una eina de control per a casos d’assetjament o comportament inadequat o abusiu. També permet evitar les possibles repercussions derivades d’un bloqueig per part de qui s’ho prengui com una agressió i, en el fons, suposa conferir a l’usuari un major poder sobre l’abast de les seves publicacions, permetent triar a qui arriben els seus tuits.

Es tracta d’una eina més que ofereix Twitter per establir límits sobre els seguidors i els seus intracciones, com el límit de 400 seguidors diaris introduït en el seu moment per intentar eliminar els abusos derivats dels comptes de correu brossa.

 

Home “desaparegut” s’uneix a la seva pròpia recerca

Un home que havia desaparegut a Turquia es va unir accidentalment a un grup de recerca de persones extraviades, per adonar-hores més tard que era ell a qui tractaven de trobar.

Segons els mitjans locals, Beyhan Mutlu havia estat bevent amb uns amics dimarts passat, quan es va internar inadvertidament en un bosc, a la província de Bursa.

Al no tornar a casa, la seva dona i amics van trucar a les autoritats locals, que van enviar un grup de recerca.

Més tard, Mutlu, de 50 anys, va topar amb el grup, i va decidir unir-se.

Però quan els membres del grup de recerca van començar a cridar el seu nom, va respondre: ‘Sóc aquí’!

 

 

El hàmster inversor de moneda digital que li guanya als operadors humans

Un hàmster alemany els està guanyant als inversors en el seu propi joc.

Des de juny passat, un hàmster anomenat Sr. Goxx ha estat executant una cartera independent que intercanvia moneda digital des d’una gàbia d’alta tecnologia anomenada Goxx Box. La seva cartera té una àmplia gamma de moneda digital, incloses TRON, Ethereum i Bitcoin.

Les sessions comercials del Sr. Goxx es transmeten en viu. Primer, el hàmster corre sobre una «roda d’intencions», que gira i tria una moneda digital. Després, va a través d’un túnel de ‘compra’ o un túnel de ‘venda’, el que desencadena compres o vendes d’aproximadament 20 euros en moneda digital.

El soci comercial humà del Sr. Goxx, que presumiblement executa les operacions, prefereix romandre en l’anonimat, però publica les ordres de compra i venda a Twitter i Reddit. L’horari d’oficina de l’hàmster i els seus moviments bursàtils es poden seguir en la seva pàgina de Twitch .

Després d’una inversió inicial de poc més de 300 dòlars, el senyor Goxx va tenir un guany de USD 60. Des de llavors, Goxx ha aconseguit fer créixer la seva cartera d’actius general a la impressionant xifra de 498 dòlars, una gesta sorprenent per a qualsevol persona, i ni parlar d’un rosegador. Els seus rendiments són millors que els de Bitcoin, l’S & P 500 i Berkshire Hathaway (BRKB) de Warren Buffett.

 

 

«El Sr. Goxx està feliç de veure que algunes de les seves inversions finalment donen els seus fruits», va dir el soci humà del Sr. Goxx. “Però atès que el Sr. Goxx és un rosegador honorable, de calcular un 35% d’impostos restats en totes les seves declaracions, de manera que encara queda una mica de feina abans que realment pugui parlar sobre guanyar diners”.

 

Un ventilador portàtil per aixelles

És estiu al continent asiàtic, el que significa que el sol brilla, la temperatura augmenta, i les aixelles no paren de suar. Encara que a ningú li agrada tenir un flux constant de transpiració degotant a la part superior del cos, és difícil detenir quan és el mateix cos el que pren mesures contra el clima ardent i humit del Japó en aquesta època de l’any.

No obstant això Thanko, fabricant de gadgets japonès, té una solució que involucra més tecnologia, i menys humitat: el nou dispositiu Under the Armpit Cooling (Waki no Shita Kura en japonès), un mini ventilador que es subjecta a la màniga de la camisa, i brinda una ràfega d’aire fresc per mantenir seques les aixelles.

El dispositiu funciona amb dues piles AAA, que mantenen el ventilador bufant durant cinc a nou hores, depenent de quina de les tres velocitats s’utilitzi. Alternativament, es pot alimentar el dispositiu connectant el cable USB inclòs, a la PC.

El disseny clip-on vol dir que, a més de fixar el dispositiu a les mànigues, també pot usar-se per fer que l’estómac o el coll es refresquin, col·locant-ho en el front o el coll de la camisa. El Armpit Cooling Device té un preu de ¥ 1,980 (19 dòlars) per unitat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST