FrikiGeek 11/01/2022

Escrit per el 11 de gener de 2022

 

Com fer que els missatges de WhatsApp s’esborrin automàticament

WhatsApp va incloure l’any passat una opció que permet que els teus missatges s’esborrin de forma automàtica . Ara, l’app de missatgeria instantània més utilitzada del món ha ampliat aquesta eina perquè, en comptes d’haver d’esborrar els xats un per un, sigui possible eliminar tots els missatges de tots els xats d’una sola vegada.

La companyia ha explicat que, amb aquesta nova funció, l’app permetrà a l’usuari establir un termini després del qual tots els missatges s’esborraran automàticament. Aquest termini pot ser de 24 hores, una setmana o noranta dies . Aquesta nova eina de WhatsApp ja està disponible per a tots els seus usuaris, tant a Android com a iOS.

Aquí us expliquem pas a pas com configurar aquesta funció de WhatsApp segons els vostres interessos i necessitats. Has de tenir en compte que això funciona només per als xats individuals . En el cas dels grups de WhatsApp, només l’administrador té la potestat d’escollir fins quan roman un missatge. Per tant, no podeu suprimir els missatges que heu enviat en aquestes converses.

-Ajustos: Obre l’app de WhatsApp i prem a la icona dels tres punts, situat a la part superior dreta de la pantalla. En fer-ho veuràs que es desplega una finestra amb diverses opcions, i has de prémer la darrera de totes, aquella que diu “Ajustos”.

-Privadesa: Dins de la carpeta de “Ajustos” has d’entrar en primer lloc on diu “Compte”. Un cop dins, prem en aquella pestanya que regula les opcions de “Privadesa”.

– Tria el període de temps: Tot seguit, WhatsApp et permetrà triar el temps que pot transcórrer abans que els missatges siguin eliminats de manera definitiva. Com ja hem explicat, l’app de missatgeria permet que aquest període sigui un dia, una setmana o noranta dies.

 

Com trobar un tuit antic a Twitter en pocs segons

Localitzar un tuit antic pot ser una tasca complicada, sobretot si l’usuari de Twitter en qüestió ha publicat molts missatges. Tot i això, la tasca es torna fàcil si s’utilitza Social Scroll, una extensió per al navegador Google Chrome  que és capaç d’efectuar cerques precises i ràpides amb una eficàcia superior fins i tot a la del propi cercador intern de la xarxa social Twitter.

El funcionament de Social Scroll és extremadament senzill alhora que efectiu.

En cas de Social Scroll, un cop instal·lada, s’afegirà a Twitter un nou menú de cerca per períodes temporals que apareixerà a la barra de la dreta en accedir a la pàgina de perfil d’un usuari d’aquesta xarxa social. En aquest menú es mostrarà un desplegable per dates (indicant anys i dins d’això els mesos). Un cop seleccionat el mes s’accedirà a un llistat dels tuits publicats per aquest compte (que pot ser el compte mateix) on buscar el tuit que es busca.

 

Dins de la cerca també apareixen segregats els tuits que contenen mencions, imatges o vídeos, la qual cosa facilitarà la tasca de trobar el tuit desitjat. I, per descomptat, es poden fer cerques per termes, frases o paraules dins dels tuits pertanyents al període de temps seleccionat.

 

Tal com es pot comprovar al següent vídeo el gran secret d’aquesta extensió rau en la possibilitat de limitar el rang temporal en què se circumscriu la cerca, encara que evidentment perquè això funcioni de la millor manera serà aconsellable tenir certa idea del moment aproximat en què es va publicar el tuit que s’està buscant.

Social Scroll és una extensió gratuïta fruit del treball d’un desenvolupador independent, Hassan Shaikh, que no manté cap relació amb Twitter i ha volgut compartir amb els usuaris aquesta eina útil.

 

Com saber si un enllaç és maliciós sense obrir-lo

 

Com saber si un link és maliciós

Segueix aquests passos per saber si un enllaç dirigeix ​​a una web maliciosa sense obrir-ho:

 

-Analitzar el link: Si sospites que l’enllaç pugui ser maliciós, el primer que has de fer és analitzar-ho. Hi ha pàgines web que permeten analitzar les URL i t’informen sobre si l’enllaç conté o no conté codi maliciós, o si figura en alguna llista negra de seguretat. Algunes de les més útils i senzilles són scanner.pcrisk.com, virustotal.com i sitecheck.sucuri.net.

-Passar el cursor sobre l’URL: En col·locar el punter del ratolí sobre l’enllaç en qüestió, podràs veure l’enllaç complet a la cantonada inferior dreta del navegador. D’aquesta manera, podràs veure on et condueix realment el link, ja que de vegades aquests enllaços poden venir escurçats i no contenir tota la informació necessària.

-Analitzar el codi de la pàgina: Aquesta opció només us resultarà útil si tens certs coneixements de programació i codi web. Per fer-ho, després de fer clic a l’enllaç, has d’entrar a l’opció “Inspeccionar”. En fer-ho, se us obrirà un requadre que conté el codi de la pàgina en qüestió. Des d’aquí pots analitzar i revisar tot el contingut del web per saber si és perillós o no pel teu dispositiu.

 

 

 

 Tortuga irromp a la pista d’aterratge i retarda diversos vols

El 24 de novembre passat, la pista A de l’aeroport de Narita, a l’est de Tòquio, Japó, va estar tancada durant uns 12 minuts, i cinc vols es van retardar fins a 15 minuts, després que s’albirés una tortuga caminant sobre la pista.

Al voltant de les 11:35, el pilot d’un vol a punt d’enlairar-se de la pista de 4.000 metres, va informar al control de l’aeronau de la presència de l’animal. Per garantir la seguretat del vol i realitzar els controls, Narita International Airport Corp. va tancar la pista durant 12 minuts, i va portar la tortuga a un lloc segur.

Segons l’oficina de l’aeroport de Narita del Ministeri de Transport i Turisme, entre els cinc avions endarrerits hi havia un avió de l’aerolínia All Nippon Airways (ANA) plotejat amb tortugues marines.

Els administradors de l’aeroport van dir que la tortuga fa uns 30 centímetres de llarg i pesa 2,1 quilograms. Treballadors d’una firma afiliada van rescatar el rèptil de la part central de la pista fent servir una xarxa. Segons els informes, és probable que la tortuga habiti al llac artificial proper a l’aeroport.

Encara que hi ha hagut casos ocasionals de gats, gossos, óssos rentadors, conills i altres animals que ingressin a la pista, l’aparició d’una tortuga és molt poc comú. Narita International Airport Corp. té la intenció de determinar quin tipus de tortuga és, i investigar com va arribar a la pista.

L’aerolínia va emetre un comunicat, dient: «A Hawaii, es considera que les tortugues marines porten bona sort, i esperem que aquesta tortuga que va venir a observar el vol marqui un futur promissori».

 

Apple ho fa de nou amb un “drap” de 25 euros

 

Apple mai no deixa de sorprendre’ns. Recentment va presentar el seu MacBook Pro, juntament amb la tercera generació d’AirPods, però això no va ser tot. La companyia va llançar a la venda un nou article: un drap netejador de pantalles.

El Polishing Cloth o drap polidor ja està a la venda a totes les botigues d’Apple, i segons la companyia, té característiques que ho fan únic:

«Fabricat amb material suau i no abrasiu, el drap per polir neteja qualsevol pantalla d’Apple, inclòs el vidre de nano textura, de manera segura i eficaç», es llegeix a la descripció del producte.

I per aclarir dubtes que la tela no sigui adequada per al teu nou i elegant iPhone 13, Apple va publicar una llista de compatibilitat, que indica que el nou drap de poliment funciona en tot tipus de productes Apple.

 

El costum dApple de vendre els accessoris per als seus dispositius a un preu sorprenentment elevat ja és cèlebre, i aquesta no és l’excepció. El drap de netejador té un valor de 25 euros a les botigues europees, i 19 dòlars als EUA.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 

Com fer que els missatges de WhatsApp s’esborrin automàticament

WhatsApp va incloure l’any passat una opció que permet que els teus missatges s’esborrin de forma automàtica . Ara, l’app de missatgeria instantània més utilitzada del món ha ampliat aquesta eina perquè, en comptes d’haver d’esborrar els xats un per un, sigui possible eliminar tots els missatges de tots els xats d’una sola vegada.

La companyia ha explicat que, amb aquesta nova funció, l’app permetrà a l’usuari establir un termini després del qual tots els missatges s’esborraran automàticament. Aquest termini pot ser de 24 hores, una setmana o noranta dies . Aquesta nova eina de WhatsApp ja està disponible per a tots els seus usuaris, tant a Android com a iOS.

Aquí us expliquem pas a pas com configurar aquesta funció de WhatsApp segons els vostres interessos i necessitats. Has de tenir en compte que això funciona només per als xats individuals . En el cas dels grups de WhatsApp, només l’administrador té la potestat d’escollir fins quan roman un missatge. Per tant, no podeu suprimir els missatges que heu enviat en aquestes converses.

-Ajustos: Obre l’app de WhatsApp i prem a la icona dels tres punts, situat a la part superior dreta de la pantalla. En fer-ho veuràs que es desplega una finestra amb diverses opcions, i has de prémer la darrera de totes, aquella que diu “Ajustos”.

-Privadesa: Dins de la carpeta de “Ajustos” has d’entrar en primer lloc on diu “Compte”. Un cop dins, prem en aquella pestanya que regula les opcions de “Privadesa”.

– Tria el període de temps: Tot seguit, WhatsApp et permetrà triar el temps que pot transcórrer abans que els missatges siguin eliminats de manera definitiva. Com ja hem explicat, l’app de missatgeria permet que aquest període sigui un dia, una setmana o noranta dies.

 

Com trobar un tuit antic a Twitter en pocs segons

Localitzar un tuit antic pot ser una tasca complicada, sobretot si l’usuari de Twitter en qüestió ha publicat molts missatges. Tot i això, la tasca es torna fàcil si s’utilitza Social Scroll, una extensió per al navegador Google Chrome  que és capaç d’efectuar cerques precises i ràpides amb una eficàcia superior fins i tot a la del propi cercador intern de la xarxa social Twitter.

El funcionament de Social Scroll és extremadament senzill alhora que efectiu.

En cas de Social Scroll, un cop instal·lada, s’afegirà a Twitter un nou menú de cerca per períodes temporals que apareixerà a la barra de la dreta en accedir a la pàgina de perfil d’un usuari d’aquesta xarxa social. En aquest menú es mostrarà un desplegable per dates (indicant anys i dins d’això els mesos). Un cop seleccionat el mes s’accedirà a un llistat dels tuits publicats per aquest compte (que pot ser el compte mateix) on buscar el tuit que es busca.

 

Dins de la cerca també apareixen segregats els tuits que contenen mencions, imatges o vídeos, la qual cosa facilitarà la tasca de trobar el tuit desitjat. I, per descomptat, es poden fer cerques per termes, frases o paraules dins dels tuits pertanyents al període de temps seleccionat.

 

Tal com es pot comprovar al següent vídeo el gran secret d’aquesta extensió rau en la possibilitat de limitar el rang temporal en què se circumscriu la cerca, encara que evidentment perquè això funcioni de la millor manera serà aconsellable tenir certa idea del moment aproximat en què es va publicar el tuit que s’està buscant.

Social Scroll és una extensió gratuïta fruit del treball d’un desenvolupador independent, Hassan Shaikh, que no manté cap relació amb Twitter i ha volgut compartir amb els usuaris aquesta eina útil.

 

Com saber si un enllaç és maliciós sense obrir-lo

 

Com saber si un link és maliciós

Segueix aquests passos per saber si un enllaç dirigeix ​​a una web maliciosa sense obrir-ho:

 

-Analitzar el link: Si sospites que l’enllaç pugui ser maliciós, el primer que has de fer és analitzar-ho. Hi ha pàgines web que permeten analitzar les URL i t’informen sobre si l’enllaç conté o no conté codi maliciós, o si figura en alguna llista negra de seguretat. Algunes de les més útils i senzilles són scanner.pcrisk.com, virustotal.com i sitecheck.sucuri.net.

-Passar el cursor sobre l’URL: En col·locar el punter del ratolí sobre l’enllaç en qüestió, podràs veure l’enllaç complet a la cantonada inferior dreta del navegador. D’aquesta manera, podràs veure on et condueix realment el link, ja que de vegades aquests enllaços poden venir escurçats i no contenir tota la informació necessària.

-Analitzar el codi de la pàgina: Aquesta opció només us resultarà útil si tens certs coneixements de programació i codi web. Per fer-ho, després de fer clic a l’enllaç, has d’entrar a l’opció “Inspeccionar”. En fer-ho, se us obrirà un requadre que conté el codi de la pàgina en qüestió. Des d’aquí pots analitzar i revisar tot el contingut del web per saber si és perillós o no pel teu dispositiu.

 

 

 

 Tortuga irromp a la pista d’aterratge i retarda diversos vols

El 24 de novembre passat, la pista A de l’aeroport de Narita, a l’est de Tòquio, Japó, va estar tancada durant uns 12 minuts, i cinc vols es van retardar fins a 15 minuts, després que s’albirés una tortuga caminant sobre la pista.

Al voltant de les 11:35, el pilot d’un vol a punt d’enlairar-se de la pista de 4.000 metres, va informar al control de l’aeronau de la presència de l’animal. Per garantir la seguretat del vol i realitzar els controls, Narita International Airport Corp. va tancar la pista durant 12 minuts, i va portar la tortuga a un lloc segur.

Segons l’oficina de l’aeroport de Narita del Ministeri de Transport i Turisme, entre els cinc avions endarrerits hi havia un avió de l’aerolínia All Nippon Airways (ANA) plotejat amb tortugues marines.

Els administradors de l’aeroport van dir que la tortuga fa uns 30 centímetres de llarg i pesa 2,1 quilograms. Treballadors d’una firma afiliada van rescatar el rèptil de la part central de la pista fent servir una xarxa. Segons els informes, és probable que la tortuga habiti al llac artificial proper a l’aeroport.

Encara que hi ha hagut casos ocasionals de gats, gossos, óssos rentadors, conills i altres animals que ingressin a la pista, l’aparició d’una tortuga és molt poc comú. Narita International Airport Corp. té la intenció de determinar quin tipus de tortuga és, i investigar com va arribar a la pista.

L’aerolínia va emetre un comunicat, dient: «A Hawaii, es considera que les tortugues marines porten bona sort, i esperem que aquesta tortuga que va venir a observar el vol marqui un futur promissori».

 

Apple ho fa de nou amb un “drap” de 25 euros

 

Apple mai no deixa de sorprendre’ns. Recentment va presentar el seu MacBook Pro, juntament amb la tercera generació d’AirPods, però això no va ser tot. La companyia va llançar a la venda un nou article: un drap netejador de pantalles.

El Polishing Cloth o drap polidor ja està a la venda a totes les botigues d’Apple, i segons la companyia, té característiques que ho fan únic:

«Fabricat amb material suau i no abrasiu, el drap per polir neteja qualsevol pantalla d’Apple, inclòs el vidre de nano textura, de manera segura i eficaç», es llegeix a la descripció del producte.

I per aclarir dubtes que la tela no sigui adequada per al teu nou i elegant iPhone 13, Apple va publicar una llista de compatibilitat, que indica que el nou drap de poliment funciona en tot tipus de productes Apple.

 

El costum dApple de vendre els accessoris per als seus dispositius a un preu sorprenentment elevat ja és cèlebre, i aquesta no és l’excepció. El drap de netejador té un valor de 25 euros a les botigues europees, i 19 dòlars als EUA.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST