PANELLETS DE PINYONS I AMETLLES
Ingredients:
- 1 kg farina d’ametlla – 750 g sucre
- 250 g moniato cuit – Pinyons
- Granet d’ametlla
Preparació:
- En un bol, barrejar el sucre amb el moniato (que prèviament haurem bullit amb pell) i incorporar la farina d’ametlla. Treballar fins que quedi una massa homogènia. Si queda molt dura, afegir una mica de clara d’ou fins aconseguir una textura semi-tova però compacta.
- Formar una bola, filmar i deixar reposar un mínim de vuit hores en un lloc fresc.
- Passat aquest temps, formar tires o barres cilíndriques i tallar en peces iguales. Formar boletes i arrebossar-les en los pinyons i el granet d’ametlla.
- Pinzellar amb ou batut, dipositar amb una safata de forn prèviament coberta amb paper d’enfornar i coure a forn re-escalfat a 220º per un espai de 7-8’
***************
(Si es volen fer de diferents sabors, procedir de la mateixa manera però dividint la massa en tantes parts com sabors i colors es vulguin donar i arrebossant-los amb sucre llustre)
PANELLETS DELS PARVULARIS
Ingredients:
- 100 g de sucre morè
- 100 g de mantega pomada
- 50 ml llet
- 50 g de coco rallat – 100 g de xocolata en pols – 100 g de galetes maria.
Preparació:
- Posar tots els ingredients, menys les galetes, en un bol i treballar fins que quedin tots ben integrats. Afegir les galetes esmicolades i barrejar.
- Un cop tot ben barrejat, agafar petites porcions i formar les boletes. Arrebossar amb coco ratllat i posar en càpsules de paper. Deixar refredar en frigorífic.