El govern de Tortosa vol incrementar la bonificació de l’IBI per renovables

Escrit per el 4 d'octubre de 2021

El govern de Tortosa mantindrà congelats, un any més, els impostos i les taxes municipals que s’aplicaran durant l’any 2022. Això suposa que no es modifiquen les ordenances, mantenint, per tant, la pressió fiscal a la ciutadania. En el Ple ordinari que se celebra avui, el govern municipal porta a aprovació la introducció d’una millora al rebut de l’IBI (Impost de Béns Immobles) per als contribuents que tinguen instal·lades plaques solars als seus habitatges: per això planteja que la bonificació actual del 20% passe al 40%. L’objectiu, segons ha explicat l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé és impulsar l’ús de l’energia renovable.

En aquest sentit, El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí considera que la bonificació que proposa el govern municipal només beneficiarà als titulars d’un habitatge habitual amb un valor cadastral inferior als 55.000 euros. Per això presenten una moció perquè s’aprovi una ordenança que promocioni realment les instal.lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica. Xavier Faura, portaveu d’ERC…

El Ple d’avui al consistori tortosí també debatrà la moció registrada per Movem Tortosa, que trasllada la reclamació de diversos col·legis professionals per aconseguir la construcció d’un nou hospital. En concret, la delegació ebrenca del Col·legi de Metges de Tarragona té el suport i l’adhesió d’onze col·legis professionals del territori, que reivindiquen la necessitat d’un altre centre hospitalari en un altre emplaçament, “amb el màxim consens del territori”. 

D’altra banda Movem ​​també defensarà una moció per prorrogar la declaració del municipi com a àrea amb mercat tensionat,  un instrument previst per la llei catalana d’habitatge que té per objectiu contenir i moderar el preu del lloguer en determinades zones que, per les  seues característiques, no garanteixen tenir habitatges de lloguer a un preu accessible.

El Ple de Tortosa també s’haurà de pronunciar sobre la línea elèctrica de molt alta tensió impulsada pel grup Forestàlia des de l’Aragó fins l’àrea metropolitiana de Barcelona. Els grups d’ERC i la CUP han presentat mocions de rebuig a aquesta infrastructura. 

El grup cupaire també presenta una moció en què reclama implementar millores als pressupostos participatius. Sergi ARnau és el portaveu de la CUP…

Per la seva banda, Ciutadans (Cs) Tortosa planteja a través d’una moció, elaborar un pla de xoc per minimitzar les incidències a l’enllumenat públic. 

El ple ordinari d’octubre serà el primer que recuperarà la presència de tots els membres de la corporació al saló de sessionsl. Fins ara només l’alcaldessa i els portaveus dels grups municipals participaven del ple des del saló de dessions mentre que la resta de regidores i regidors ho feien via telemàtica. Des d’avui es podran situar a la part del públic del saló per poder mantindre les distàncies necessàries entre totes les persones que conformen la corporació. Això farà que, de moment, el públic no pugui assistir de forma presencial als plens encara, per la qual cosa en mantindrà la retransmissió dels plens de manera telemàtica a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i de Ràdio Tortosa. El ple començarà a les 18h.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El govern de Tortosa mantindrà congelats, un any més, els impostos i les taxes municipals que s’aplicaran durant l’any 2022. Això suposa que no es modifiquen les ordenances, mantenint, per tant, la pressió fiscal a la ciutadania. En el Ple ordinari que se celebra avui, el govern municipal porta a aprovació la introducció d’una millora al rebut de l’IBI (Impost de Béns Immobles) per als contribuents que tinguen instal·lades plaques solars als seus habitatges: per això planteja que la bonificació actual del 20% passe al 40%. L’objectiu, segons ha explicat l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé és impulsar l’ús de l’energia renovable.

En aquest sentit, El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí considera que la bonificació que proposa el govern municipal només beneficiarà als titulars d’un habitatge habitual amb un valor cadastral inferior als 55.000 euros. Per això presenten una moció perquè s’aprovi una ordenança que promocioni realment les instal.lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica. Xavier Faura, portaveu d’ERC…

El Ple d’avui al consistori tortosí també debatrà la moció registrada per Movem Tortosa, que trasllada la reclamació de diversos col·legis professionals per aconseguir la construcció d’un nou hospital. En concret, la delegació ebrenca del Col·legi de Metges de Tarragona té el suport i l’adhesió d’onze col·legis professionals del territori, que reivindiquen la necessitat d’un altre centre hospitalari en un altre emplaçament, “amb el màxim consens del territori”. 

D’altra banda Movem ​​també defensarà una moció per prorrogar la declaració del municipi com a àrea amb mercat tensionat,  un instrument previst per la llei catalana d’habitatge que té per objectiu contenir i moderar el preu del lloguer en determinades zones que, per les  seues característiques, no garanteixen tenir habitatges de lloguer a un preu accessible.

El Ple de Tortosa també s’haurà de pronunciar sobre la línea elèctrica de molt alta tensió impulsada pel grup Forestàlia des de l’Aragó fins l’àrea metropolitiana de Barcelona. Els grups d’ERC i la CUP han presentat mocions de rebuig a aquesta infrastructura. 

El grup cupaire també presenta una moció en què reclama implementar millores als pressupostos participatius. Sergi ARnau és el portaveu de la CUP…

Per la seva banda, Ciutadans (Cs) Tortosa planteja a través d’una moció, elaborar un pla de xoc per minimitzar les incidències a l’enllumenat públic. 

El ple ordinari d’octubre serà el primer que recuperarà la presència de tots els membres de la corporació al saló de sessionsl. Fins ara només l’alcaldessa i els portaveus dels grups municipals participaven del ple des del saló de dessions mentre que la resta de regidores i regidors ho feien via telemàtica. Des d’avui es podran situar a la part del públic del saló per poder mantindre les distàncies necessàries entre totes les persones que conformen la corporació. Això farà que, de moment, el públic no pugui assistir de forma presencial als plens encara, per la qual cosa en mantindrà la retransmissió dels plens de manera telemàtica a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i de Ràdio Tortosa. El ple començarà a les 18h.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST