Més de 250 persones participen en la cantada coral ‘Cantem Tortosa’, en el marc de la Capital Cultural

Escrit per el 13 de desembre de 2021

Més de 250 persones han participat aquest dissabte en la cantada coral ‘Cantem Tortosa’, un dels últims actes de la celebració de Tortosa Capital de la Cultura Catalana. El Pavelló Municipal de Ferreries ha acollit aquesta cantada coral en la que hi han pres part escoles, corals i cors del municipi, així com també la banda Municipal de Música de Tortosa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Per primera vegada han interpretat conjuntament l’himne de la capital de la cultura catalana, compost per Arturo Gaya. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha ha posat en valor que per primera vegada, es celebre un concert coral d’aquestes dimensions a Tortosa….

També els coordinadors de l’acte Cantem Tortosa, Andreu Ferré director del Cor Tyríchae i Maria Lombarte, directora dels Cors La Binota s’han mostrat satisfets del resultat d’aquesta cantada multitudinària tot i les dificultats que suposava…

L’autor de l’himne Tortosa, Arturo Gaya,també ha expressat la seva satisfacció per haver pogut interpretar conjuntament aquesta cançó en un esdenveniment únic que ha definit com a emocionant i especial…

Les escoles que han dut a terme la cantada (tot i que algunes no hi han pogut assistir tal i com s’havia previst pels confinaments d’alguns grups) són: Sagrada Família, IES Ramon Mangrané de Jesús, Consolació, La Mercè, Remolins, Teresià, Divina Pastora de Vinallop, Escola de Ferreries, Saba Verda International School, Temple, i els Reguers. Pel que fa als cors mixtes, s’ha buscat un repertori que ja estava al programa de la Banda Municipal, i que ha inclòs ‘La Gran Jota Tortosina’, una cançó tradicional del territori com és ‘Sant Josep va a buscar foc’, i les populars ‘Jotes de Picadillo’. Els cors i corals que hi han participat són el Cor Tyrichae, Cor Flumine, Vent de Dalt, l’Orfeó Tortosí, Cor LaBinota, Músiques de la Terra, i Cor Arts. La interpretació de ‘Tortosa’, l’himne de la Capital de la Cultura Catalana va comptar amb la participació del públic assistent i va posar punt i final a la jornada.

Aquesta cantada coral ha estat el preàmbul del que ha de ser  la cloenda dels actes de la Capital de la Cultura Catalana i en què Tortosa passarà el testimoni a la ciutat d’Igualada que ho serà l’any que ve. Serà dissabte que ve dia 18 de desembre a les 19h al Teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Més de 250 persones han participat aquest dissabte en la cantada coral ‘Cantem Tortosa’, un dels últims actes de la celebració de Tortosa Capital de la Cultura Catalana. El Pavelló Municipal de Ferreries ha acollit aquesta cantada coral en la que hi han pres part escoles, corals i cors del municipi, així com també la banda Municipal de Música de Tortosa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Per primera vegada han interpretat conjuntament l’himne de la capital de la cultura catalana, compost per Arturo Gaya. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha ha posat en valor que per primera vegada, es celebre un concert coral d’aquestes dimensions a Tortosa….

També els coordinadors de l’acte Cantem Tortosa, Andreu Ferré director del Cor Tyríchae i Maria Lombarte, directora dels Cors La Binota s’han mostrat satisfets del resultat d’aquesta cantada multitudinària tot i les dificultats que suposava…

L’autor de l’himne Tortosa, Arturo Gaya,també ha expressat la seva satisfacció per haver pogut interpretar conjuntament aquesta cançó en un esdenveniment únic que ha definit com a emocionant i especial…

Les escoles que han dut a terme la cantada (tot i que algunes no hi han pogut assistir tal i com s’havia previst pels confinaments d’alguns grups) són: Sagrada Família, IES Ramon Mangrané de Jesús, Consolació, La Mercè, Remolins, Teresià, Divina Pastora de Vinallop, Escola de Ferreries, Saba Verda International School, Temple, i els Reguers. Pel que fa als cors mixtes, s’ha buscat un repertori que ja estava al programa de la Banda Municipal, i que ha inclòs ‘La Gran Jota Tortosina’, una cançó tradicional del territori com és ‘Sant Josep va a buscar foc’, i les populars ‘Jotes de Picadillo’. Els cors i corals que hi han participat són el Cor Tyrichae, Cor Flumine, Vent de Dalt, l’Orfeó Tortosí, Cor LaBinota, Músiques de la Terra, i Cor Arts. La interpretació de ‘Tortosa’, l’himne de la Capital de la Cultura Catalana va comptar amb la participació del públic assistent i va posar punt i final a la jornada.

Aquesta cantada coral ha estat el preàmbul del que ha de ser  la cloenda dels actes de la Capital de la Cultura Catalana i en què Tortosa passarà el testimoni a la ciutat d’Igualada que ho serà l’any que ve. Serà dissabte que ve dia 18 de desembre a les 19h al Teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST