L’Escola d’Hoteleria de Tortosa recull fons per Ucraïna a través de les ‘Carmanyoles Solidàries’

Escrit per el 10 de març de 2022

Els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa (EHID) de Tortosa han servit aquest dimecres al migdia més d’un centenar de menús per emportar en benefici d’Ucraïna. Els diners del projecte Carmanyoles Solidàries es donaran a Intermón Oxfam i Creu Roja, però ha tingut un objectiu més enllà de la solidaritat, connectar aquests joves amb un conflicte, la guerra d’Ucraïna, que els passava de llarg i del qual van detectar els professors que vivien “desconnectats” tot i passar el dia enganxats als telèfons mòbils i a les xarxes socials. Adrià Serret, cap d’estudis del cicles de de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa…

El vessant solidari ha estat una motivació extra i han servit més d’un centenar de menús, una xifra gens habitual a l’Escola. El menú costava 10 euros i els proveïdors han donat la matèria primera. Els docents van decidir posar en marxa aquest projecte multidisciplinari, implicant tots els cicles de l’escola, per parlar del conflicte a l’aula i generar debat entre els estudiants.

Van decidir cuinar pollastre a la Kíiv, un plat molt popular i globalitzat als anys setanta amb els primers negocis de menjar ‘take away’. Al cicle de pastisseria han completat el menú amb les postres, pastissos de Kíiv, a base de fruits secs i mantega, que s’ha reinterpretat. Chaymae Elouahi és una de les alumnes del cicle…

Els alumnes del cicle formatiu de serveis en restauració de l’Escola s’han encarregat de servir i repartir els menús encarregats, unes comandes que es van haver de tancar aquest dimarts al vespre, quan es va arribar al centenar, però se n’han preparat unes quantes més. Els proveïdors es van sumar a la iniciativa i han donat les matèries primeres per elaborar les carmanyoles solidàries i tota la recaptació es donarà a Creu Roja i Intermón Oxfam per ajudar en els corredors humanitaris de la guerra. El menú tenia un preu de deu euros

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa (EHID) de Tortosa han servit aquest dimecres al migdia més d’un centenar de menús per emportar en benefici d’Ucraïna. Els diners del projecte Carmanyoles Solidàries es donaran a Intermón Oxfam i Creu Roja, però ha tingut un objectiu més enllà de la solidaritat, connectar aquests joves amb un conflicte, la guerra d’Ucraïna, que els passava de llarg i del qual van detectar els professors que vivien “desconnectats” tot i passar el dia enganxats als telèfons mòbils i a les xarxes socials. Adrià Serret, cap d’estudis del cicles de de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa…

El vessant solidari ha estat una motivació extra i han servit més d’un centenar de menús, una xifra gens habitual a l’Escola. El menú costava 10 euros i els proveïdors han donat la matèria primera. Els docents van decidir posar en marxa aquest projecte multidisciplinari, implicant tots els cicles de l’escola, per parlar del conflicte a l’aula i generar debat entre els estudiants.

Van decidir cuinar pollastre a la Kíiv, un plat molt popular i globalitzat als anys setanta amb els primers negocis de menjar ‘take away’. Al cicle de pastisseria han completat el menú amb les postres, pastissos de Kíiv, a base de fruits secs i mantega, que s’ha reinterpretat. Chaymae Elouahi és una de les alumnes del cicle…

Els alumnes del cicle formatiu de serveis en restauració de l’Escola s’han encarregat de servir i repartir els menús encarregats, unes comandes que es van haver de tancar aquest dimarts al vespre, quan es va arribar al centenar, però se n’han preparat unes quantes més. Els proveïdors es van sumar a la iniciativa i han donat les matèries primeres per elaborar les carmanyoles solidàries i tota la recaptació es donarà a Creu Roja i Intermón Oxfam per ajudar en els corredors humanitaris de la guerra. El menú tenia un preu de deu euros

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST