L’Ajuntament de Tortosa municipalitzarà l’aparcament de la plaça Alfons XII mentre estudia la viabilitat de vincular la concessió a la reforma de l’espai

Escrit per el 7 de maig de 2024

L’Ajuntament de Tortosa municipalitzarà l’aparcament de la Plaça Alfons XII. El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns per unanimitat, la pròrroga extraordinària del contracte de concessió administrativa per a la gestió i explotació del pàrquing de la plaça Alfons XII. Aquest mes de maig finalitza el contracte de concessió, adjudicat el 10 de maig de 1989, per un termini de 35 anys, una concessió que ara es prorrogarà fins al 30 de setembre. A partir d’aquí l’Ajuntament de Tortosa assumirà la gestió directa d’aquest aparcament  i absorbirà els tres treballadors de l’aparcament. Jordi Jordan, alcalde de tortosa…

Paral.lelament,  l’Ajuntament ha encarregat un estudi que determjnarà la viabilitat o no de la gestió del servei de l’aparcament, via concessió, amb les condicions del projecte bàsic que té l’Ajuntament, presentat per l’anterior equip de govern de Junts per Tortosa i que té un cost de 5,1 milions d’euros. Així, es concretarà amb quin import màxim d’inversió i quina durada de la concessió seria viable la reforma i explotació del pàrquing de la plaça Alfons XII. Així ho ha explicat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…

Actualment, l’aparcament de la plaça Alfons XII compta amb 140 places. 

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament ha rebutjat la moció del grup de Junts que instava el govern municipal a dur a terme una nova concessió de l’aparcament de la plaça Alfons XII, vinculada a la remodelació de la plaça i el pàrquing. La moció ha rebut els vots en contra de Movem Tortosa-PSC, Esquerra i la CUP. Tots els grups municipals han coincidit en la necessitat de reurbanitzar la plaça Alfons XII. tot i això des de la CUP el seu portaveu, Sergi Arnau, s’ha mostrat contrari a la gestió privada de l’aparcament…

Mentre, els grups al govern, Movem-PSC i ERC també han votat en contra de la proposta en considerar que el projecte de Junts no està avalat per cap estudi econòmic. A la vegada han reiterat que aquest no és el projecte de l’actual govern. Escoltem a Mar Lleixà, portaveu d’ERC i a Francesc Vallespí regidor de Movem-PSC


La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que s’hagi rebutjat a un projecte sense cap cost per a l’ajuntament…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa municipalitzarà l’aparcament de la Plaça Alfons XII. El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns per unanimitat, la pròrroga extraordinària del contracte de concessió administrativa per a la gestió i explotació del pàrquing de la plaça Alfons XII. Aquest mes de maig finalitza el contracte de concessió, adjudicat el 10 de maig de 1989, per un termini de 35 anys, una concessió que ara es prorrogarà fins al 30 de setembre. A partir d’aquí l’Ajuntament de Tortosa assumirà la gestió directa d’aquest aparcament  i absorbirà els tres treballadors de l’aparcament. Jordi Jordan, alcalde de tortosa…

Paral.lelament,  l’Ajuntament ha encarregat un estudi que determjnarà la viabilitat o no de la gestió del servei de l’aparcament, via concessió, amb les condicions del projecte bàsic que té l’Ajuntament, presentat per l’anterior equip de govern de Junts per Tortosa i que té un cost de 5,1 milions d’euros. Així, es concretarà amb quin import màxim d’inversió i quina durada de la concessió seria viable la reforma i explotació del pàrquing de la plaça Alfons XII. Així ho ha explicat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…

Actualment, l’aparcament de la plaça Alfons XII compta amb 140 places. 

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament ha rebutjat la moció del grup de Junts que instava el govern municipal a dur a terme una nova concessió de l’aparcament de la plaça Alfons XII, vinculada a la remodelació de la plaça i el pàrquing. La moció ha rebut els vots en contra de Movem Tortosa-PSC, Esquerra i la CUP. Tots els grups municipals han coincidit en la necessitat de reurbanitzar la plaça Alfons XII. tot i això des de la CUP el seu portaveu, Sergi Arnau, s’ha mostrat contrari a la gestió privada de l’aparcament…

Mentre, els grups al govern, Movem-PSC i ERC també han votat en contra de la proposta en considerar que el projecte de Junts no està avalat per cap estudi econòmic. A la vegada han reiterat que aquest no és el projecte de l’actual govern. Escoltem a Mar Lleixà, portaveu d’ERC i a Francesc Vallespí regidor de Movem-PSC


La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que s’hagi rebutjat a un projecte sense cap cost per a l’ajuntament…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 


Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST