Tortosa inaugura la renovada façana de la Catedral amb la benedicció del Nunci del Papa

Escrit per el 9 de maig de 2022

Tortosa ha inaugurat aquest dissabte la renovada façana de la Catedral just un any després d’iniciar-se els treballs de restauració i neteja. Una actuació integral que ha permès retornar l’aspecte original dels diversos elements arquitectònics i ornamentals que la configuren. La nova plaça de la Catedral va ser l’escenari de l’acte d’inauguració que va aplegar nombrós públic i en el que hi van participar autoritats eclesiàstiques i polítiques. El Nunci del Papa, Bernardito Auza, va ser l’encarregat de beneïr la façana i de presidir l’eucarístia que es va celebrar posteriorment a l’altar major de la Catedral.

El Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, va assegurar que la restauració de la façana de la Catedral és l’obra més important que s’ha realitzat en els 9 anys que porta al capdavant de la diocesi. Benavent va assegurar que la culminació de les obres és un somni fet realitat…

Per la seva banda, l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destacava que la restauració de la façana de la Catedral és la culminació d’una transformació important en aquesta zona del nucli històric de la ciutat, amb la nova plaça i mirador al riu i la posada en valor de les restes arqueològiques amb el nou espai Cota Zero…

Les obres de restauració de la façana de la Catedral, que han tingut un cost de 600 mil euros,  han comptat amb el finançament de la Generalitat i del Ministeri de Cultura, a més de la diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i el Bisbat. 

La consellera de cultura, Natàlia Garriga ha posat en valor el treball realitzat així com la feina feta pels restauradors…

La Generalitat ha avançat que també està previst actuar en les obres de consolidació estructural i restauració dels contraforts i arcbotants de la girola i de la torre de Sant Pere, que completaran la restauració de la catedral de Tortosa amb un pressupost de 500.000 euros. Actualment, el projecte es troba en fase de redacció i serà finançat pel conveni signat entre el Departament de Cultura i la Fundació “La Caixa” dins del Programa Temps de Gòtic, juntament amb el Bisbat de Tortosa, en la seva condició de titular del monument.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha destacat que el Ministeri de Transports, mobilitat i Agenda Urbana, ha finançat un 60% de l’obra, cosa que ha permès que s’hagi pogut completar la restauració abans del previst…

El govern espanyol ha invertit, des de l’any 2000, més d’un milió i mig d’euros en la restauració de la catedral de Tortosa. Les actuacions a l’edifici van començar als anys noranta, mitjançant diversos programes de protecció del Ministeri de Cultura. Entre els anys 2007 i enguany s’han anat fent diferents actuacions que han estat costejades des de Cultura i a través de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, mobilitat i Agenda Urbana

L’acte inaugural de la façana restaurada de la Catedral va comptar amb l’actuació dels abanderats de la Festa del Renaixement, el ball de l’àliga i dels gegants de la ciutat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa ha inaugurat aquest dissabte la renovada façana de la Catedral just un any després d’iniciar-se els treballs de restauració i neteja. Una actuació integral que ha permès retornar l’aspecte original dels diversos elements arquitectònics i ornamentals que la configuren. La nova plaça de la Catedral va ser l’escenari de l’acte d’inauguració que va aplegar nombrós públic i en el que hi van participar autoritats eclesiàstiques i polítiques. El Nunci del Papa, Bernardito Auza, va ser l’encarregat de beneïr la façana i de presidir l’eucarístia que es va celebrar posteriorment a l’altar major de la Catedral.

El Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, va assegurar que la restauració de la façana de la Catedral és l’obra més important que s’ha realitzat en els 9 anys que porta al capdavant de la diocesi. Benavent va assegurar que la culminació de les obres és un somni fet realitat…

Per la seva banda, l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destacava que la restauració de la façana de la Catedral és la culminació d’una transformació important en aquesta zona del nucli històric de la ciutat, amb la nova plaça i mirador al riu i la posada en valor de les restes arqueològiques amb el nou espai Cota Zero…

Les obres de restauració de la façana de la Catedral, que han tingut un cost de 600 mil euros,  han comptat amb el finançament de la Generalitat i del Ministeri de Cultura, a més de la diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i el Bisbat. 

La consellera de cultura, Natàlia Garriga ha posat en valor el treball realitzat així com la feina feta pels restauradors…

La Generalitat ha avançat que també està previst actuar en les obres de consolidació estructural i restauració dels contraforts i arcbotants de la girola i de la torre de Sant Pere, que completaran la restauració de la catedral de Tortosa amb un pressupost de 500.000 euros. Actualment, el projecte es troba en fase de redacció i serà finançat pel conveni signat entre el Departament de Cultura i la Fundació “La Caixa” dins del Programa Temps de Gòtic, juntament amb el Bisbat de Tortosa, en la seva condició de titular del monument.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha destacat que el Ministeri de Transports, mobilitat i Agenda Urbana, ha finançat un 60% de l’obra, cosa que ha permès que s’hagi pogut completar la restauració abans del previst…

El govern espanyol ha invertit, des de l’any 2000, més d’un milió i mig d’euros en la restauració de la catedral de Tortosa. Les actuacions a l’edifici van començar als anys noranta, mitjançant diversos programes de protecció del Ministeri de Cultura. Entre els anys 2007 i enguany s’han anat fent diferents actuacions que han estat costejades des de Cultura i a través de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, mobilitat i Agenda Urbana

L’acte inaugural de la façana restaurada de la Catedral va comptar amb l’actuació dels abanderats de la Festa del Renaixement, el ball de l’àliga i dels gegants de la ciutat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST