Torna la Festa del Renaixement de Tortosa amb la celebració de la 25a edició que recupera el caràcter internacional

Escrit per el 12 de juliol de 2022

Després de dos edicions de transició amb els Flaires de la Festa, per la situació derivada de la pandèmia, enguany Tortosa podrà celebrar el 25è aniversari de la festa del Renaixement, amb el seu format habitual. Del 21 al 24 de juliol tornarà el certamen que recrea la ciutat del segle XVI amb un programa que inclou més d’un centenar d’activitats diàries amb una seixantena de propostes artístiques, a càrrec de companyies vingudes de França, el Marroc, Portugal i Itàlia a més de Catalunya i l’estat espanyol. Segons l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la vint-i-cinquena edició de la Festa del Renaixement havia de lluir més que mai…

El regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha reivindicat que és un esdeveniment “singular” i únic al país perquè no és fàcil en un certamen com aquest aglutinar una seixantena de produccions amb diferents disciplines artístiques….

Per celebrar les 25 edicions de la Festa del Renaixement enguany s’ha apostat per combinar alguns dels espectacles que més acceptació popular han tingut, com el de les Gàrgoles de la companyia francesa Du Chaland, amb d’altres de novedosos com el de dansa aèria de la companyia catalana Delrevés que desenvoluparan al voltant de la torre de l’Homenatge del castell de la Suda i que serà visible des del nou Passeig de les Cultures i també des de diferents punts de la ciutat.

També enguany, coincidint amb el 500 aniversari de l’entronització com a Papa del bisbe de Tortosa Adrià d’Utrecht, el programa inclou dos espectacles per a commemorar l’efemèride: d’una banda, un torneig de justes, al nou espai que s’incorpora a la Festa, al parc de la Fira de Remolins i que s’anomenarà Clos del Riu; i, de l’altra, un espectacle creat expressament per a l’ocasió per la companyia Teatro Los Navegantes, a l’església de Sant Domènec.

No hi faltaran tampoc els abanderats. A banda dels de Tortosa, s’ha convidat a les dues squadres més antigues d’itàlia, la d’Arezzo que ja ha participat a la Festa i la de Sansepolcro que hi vindrà per primer cop.

La Festa del Renaixement comptarà també amb espectacles clàssics com la Taverna d’Enrico, la Cantina Cantorum o els que ofereixen des de l’escola municipal de Teatre de Tortosa o el Cor la Binota. A més dels mercats d’època, les tavernes o els campaments. En quant a espais s’incorpora la nova plaça de la Catedral per on hi passaran diferents espectacles itinerants i on hi haurà també un espectacle de falconeria i s’estrenarà un audiovisual projectat a la façana de la Catedral.

D’altra banda, l’Alcaldessa ha encomanat el Pregó als tres ex-Procuradors en Cap que hi ha hagut a la ciutat al llarg dels 25 anys de la Festa del Renaixement: els exalcaldes Marià Curto, Joan Sabaté i Ferran Bel. Mentre que l’estandard de la festa s’ha confiat al Cor Flúmine.

La venda d’entrades per als espectacles es posarà en marxa esta setmana, a través de la web festadelrenaixement.cat o bé al punt físic que s’instal·larà al Mercat de Tortosa. Durant els dies de la Festa, les entrades es podran adquirir al punt de venda del carrer de la Rosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Després de dos edicions de transició amb els Flaires de la Festa, per la situació derivada de la pandèmia, enguany Tortosa podrà celebrar el 25è aniversari de la festa del Renaixement, amb el seu format habitual. Del 21 al 24 de juliol tornarà el certamen que recrea la ciutat del segle XVI amb un programa que inclou més d’un centenar d’activitats diàries amb una seixantena de propostes artístiques, a càrrec de companyies vingudes de França, el Marroc, Portugal i Itàlia a més de Catalunya i l’estat espanyol. Segons l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la vint-i-cinquena edició de la Festa del Renaixement havia de lluir més que mai…

El regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha reivindicat que és un esdeveniment “singular” i únic al país perquè no és fàcil en un certamen com aquest aglutinar una seixantena de produccions amb diferents disciplines artístiques….

Per celebrar les 25 edicions de la Festa del Renaixement enguany s’ha apostat per combinar alguns dels espectacles que més acceptació popular han tingut, com el de les Gàrgoles de la companyia francesa Du Chaland, amb d’altres de novedosos com el de dansa aèria de la companyia catalana Delrevés que desenvoluparan al voltant de la torre de l’Homenatge del castell de la Suda i que serà visible des del nou Passeig de les Cultures i també des de diferents punts de la ciutat.

També enguany, coincidint amb el 500 aniversari de l’entronització com a Papa del bisbe de Tortosa Adrià d’Utrecht, el programa inclou dos espectacles per a commemorar l’efemèride: d’una banda, un torneig de justes, al nou espai que s’incorpora a la Festa, al parc de la Fira de Remolins i que s’anomenarà Clos del Riu; i, de l’altra, un espectacle creat expressament per a l’ocasió per la companyia Teatro Los Navegantes, a l’església de Sant Domènec.

No hi faltaran tampoc els abanderats. A banda dels de Tortosa, s’ha convidat a les dues squadres més antigues d’itàlia, la d’Arezzo que ja ha participat a la Festa i la de Sansepolcro que hi vindrà per primer cop.

La Festa del Renaixement comptarà també amb espectacles clàssics com la Taverna d’Enrico, la Cantina Cantorum o els que ofereixen des de l’escola municipal de Teatre de Tortosa o el Cor la Binota. A més dels mercats d’època, les tavernes o els campaments. En quant a espais s’incorpora la nova plaça de la Catedral per on hi passaran diferents espectacles itinerants i on hi haurà també un espectacle de falconeria i s’estrenarà un audiovisual projectat a la façana de la Catedral.

D’altra banda, l’Alcaldessa ha encomanat el Pregó als tres ex-Procuradors en Cap que hi ha hagut a la ciutat al llarg dels 25 anys de la Festa del Renaixement: els exalcaldes Marià Curto, Joan Sabaté i Ferran Bel. Mentre que l’estandard de la festa s’ha confiat al Cor Flúmine.

La venda d’entrades per als espectacles es posarà en marxa esta setmana, a través de la web festadelrenaixement.cat o bé al punt físic que s’instal·larà al Mercat de Tortosa. Durant els dies de la Festa, les entrades es podran adquirir al punt de venda del carrer de la Rosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST