L’Ajuntament de Tortosa estudia on traslladar l’activitat de l’escorxador municipal després de l’incendi a la nau de producció

Escrit per el 6 de febrer de 2024

A l’espera de determinar les causes de l’incendi que aquest diumenge ha calcinat la nau de producció de l’escorxador municipal de Tortosa, Ajuntament i socis de l’empresa mixta estudien on traslladar l’activitat. Recordem que el es va declarar t aquest diumenge al vespre i ha cremat la zona de producció  i ha obligat a aturar la producció. 

Arran de l’incendi, la nau de l’Escorxador de Tortosa, ha quedat molt malmesa: ha  col·lapsat el fals sostre i també l’estructura de l’edifici, situat al polígon industrial Baix Ebre, segons una primera valoració efectuada pels Bombers que van intervenir en l’extinció del foc, l’origen del qual no s’ha determinat. Danys material que se sumen a la pèrdua de  producció, ja que les camares frigorífiques que també han quedat calcinades estaven plenes de carn en el moment de l’incendi. Este dilluns al matí Policia Científica dels Mossos d’Esquadra ha inspeccionat la nau per determinar la possible causa del foc. Les zones d’oficina i serveis no han quedat afectades i tampoc s’han produït danys personals. 

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat els fets i ha assegurat que els tècnics municipals accediran a la nau una vegada la Policía Científica finalitze la seua feina per tal d’avaluar l’estat de les instal·lacions i quines mesures prendre. 

L’Escorxador de Tortosa és una societat mixta, un 89% de la qual propietat de l’Ajuntament i un 11% d’una cinquantena d’industrials carnics i carnissers. L’Escorxador dona servei a tot Terres de l’Ebre amb una producció anual d’1 milió de quilos de carn. El seu gerent, Valentí Valldeperez ha detallat on es podria  dur a terme l’activitat mentre la nau no estigui operativa.Una decisió que s’havia de prendre en el Consell d’Adminsitració de l’empresa mixta Escorxador aquest dilluns al vespre

Recordem que Els Bombers van rebre l’avís del foc prop de les vuit del vespre de diumenge, quan un treballador va revisar la nau després que el Gerent de l’Escorxador fos alertat perquè havia saltat l’alarma. Un cop a les instal·lacions el treballador va detectar les flames i fum a la part alta de la nau. Els Bombers van mobilitzar fins a 17 dotacions per treballar en l’extinció.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

A l’espera de determinar les causes de l’incendi que aquest diumenge ha calcinat la nau de producció de l’escorxador municipal de Tortosa, Ajuntament i socis de l’empresa mixta estudien on traslladar l’activitat. Recordem que el es va declarar t aquest diumenge al vespre i ha cremat la zona de producció  i ha obligat a aturar la producció. 

Arran de l’incendi, la nau de l’Escorxador de Tortosa, ha quedat molt malmesa: ha  col·lapsat el fals sostre i també l’estructura de l’edifici, situat al polígon industrial Baix Ebre, segons una primera valoració efectuada pels Bombers que van intervenir en l’extinció del foc, l’origen del qual no s’ha determinat. Danys material que se sumen a la pèrdua de  producció, ja que les camares frigorífiques que també han quedat calcinades estaven plenes de carn en el moment de l’incendi. Este dilluns al matí Policia Científica dels Mossos d’Esquadra ha inspeccionat la nau per determinar la possible causa del foc. Les zones d’oficina i serveis no han quedat afectades i tampoc s’han produït danys personals. 

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat els fets i ha assegurat que els tècnics municipals accediran a la nau una vegada la Policía Científica finalitze la seua feina per tal d’avaluar l’estat de les instal·lacions i quines mesures prendre. 

L’Escorxador de Tortosa és una societat mixta, un 89% de la qual propietat de l’Ajuntament i un 11% d’una cinquantena d’industrials carnics i carnissers. L’Escorxador dona servei a tot Terres de l’Ebre amb una producció anual d’1 milió de quilos de carn. El seu gerent, Valentí Valldeperez ha detallat on es podria  dur a terme l’activitat mentre la nau no estigui operativa.Una decisió que s’havia de prendre en el Consell d’Adminsitració de l’empresa mixta Escorxador aquest dilluns al vespre

Recordem que Els Bombers van rebre l’avís del foc prop de les vuit del vespre de diumenge, quan un treballador va revisar la nau després que el Gerent de l’Escorxador fos alertat perquè havia saltat l’alarma. Un cop a les instal·lacions el treballador va detectar les flames i fum a la part alta de la nau. Els Bombers van mobilitzar fins a 17 dotacions per treballar en l’extinció.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST