Movem Tortosa proposa crear noves zones de vianants a la ciutat per facilitar les mesures de seguretat

Escrit per el 6 de maig de 2020

Les sortides permeses ara fa menys d’una setmana han provocat imatges de ciutadans que no respecten les mesures de distanciament social. Per afavorir-ho des de Movem Tortosa han proposat crear zones de vianants provisionals. Han posat d’exemple el cas de la plaça de l’Ajuntament, abans obert al trànsit rodat i que per un tancament provisional ara s’ha convertit en una zona de vianants definitiva. Els nous espais diuen que hauran d’estar consensuats amb les associacions de veïns i amb sector comercial implicat. Tots ells haurien d’estar ben indicats amb senyalització horitzontal. En aquests sentit també demanen reduir el temps d’espera dels semàfors per als vianants, per evitar d’aquesta manera les aglomeracions. Diuen que ara també serà el moment per prioritzar la mobilitat de bicicletes, tal com ha explicat el seu portaveu, Jordi Jordan.

També proposen a l’Ajuntament altres mesures, com per exemple recuperar les patrulles ciclistes i les policies de barri, incrementar les partides socials, crear plans d’ocupació i l’obertura del wifi. En cultura demanaran que les actuacions que s’obrin pròximament a un públic reduït es pugui veure també en streaming.

Per fer-ho possible Jordan ha assenyalat que caldran inversions en càmeres i aparells tecnològics. Pel que fa a la paralització de les obres de la plaça de la Catedral, Jordan ha dit que es troba davant “d’una nova mala gestió” perquè diu que les modificacions i l’estat d’alarma han servit d’excusa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les sortides permeses ara fa menys d’una setmana han provocat imatges de ciutadans que no respecten les mesures de distanciament social. Per afavorir-ho des de Movem Tortosa han proposat crear zones peatonals provisionals. Han posat d’exemple el cas de la plaça de l’Ajuntament, abans obert al trànsit rodat i que per un tancament provisional ara s’ha convertit en una zona peatonal definitiva. Els nous espais diuen que hauran d’estar consensuats amb les associacions de veïns i amb sector comercial implicat. Tots ells haurien d’estar ben indicats amb senyalització horitzontal. En aquests sentit també demanen reduir el temps d’espera dels semàfors per als vianants, per evitar d’aquesta manera les aglomeracions. Diuen que ara també serà el moment per prioritzar la mobilitat de bicicletes, tal com ha explicat el seu portaveu, Jordi Jordan.

També proposen a l’Ajuntament altres mesures, com per exemple recuperar les patrulles ciclistes i les policies de barri, incrementar les partides socials, crear plans d’ocupació i l’obertura del wifi. En cultura demanaran que les actuacions que s’obrin pròximament a un públic reduït es pugui veure també en streaming.

Per fer-ho possible Jordan ha assenyalat que caldran inversions en càmeres i aparells tecnològics. Pel que fa a la paralització de les obres de la plaça de la Catedral, Jordan ha dit que es troba davant “d’una nova mala gestió” perquè diu que les modificacions i l’estat d’alarma han servit d’excusa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST