Movem Tortosa proposa crear noves zones de vianants a la ciutat per facilitar les mesures de seguretat

Escrit per el 6 de maig de 2020

Les sortides permeses ara fa menys d’una setmana han provocat imatges de ciutadans que no respecten les mesures de distanciament social. Per afavorir-ho des de Movem Tortosa han proposat crear zones de vianants provisionals. Han posat d’exemple el cas de la plaça de l’Ajuntament, abans obert al trànsit rodat i que per un tancament provisional ara s’ha convertit en una zona de vianants definitiva. Els nous espais diuen que hauran d’estar consensuats amb les associacions de veïns i amb sector comercial implicat. Tots ells haurien d’estar ben indicats amb senyalització horitzontal. En aquests sentit també demanen reduir el temps d’espera dels semàfors per als vianants, per evitar d’aquesta manera les aglomeracions. Diuen que ara també serà el moment per prioritzar la mobilitat de bicicletes, tal com ha explicat el seu portaveu, Jordi Jordan.

També proposen a l’Ajuntament altres mesures, com per exemple recuperar les patrulles ciclistes i les policies de barri, incrementar les partides socials, crear plans d’ocupació i l’obertura del wifi. En cultura demanaran que les actuacions que s’obrin pròximament a un públic reduït es pugui veure també en streaming.

Per fer-ho possible Jordan ha assenyalat que caldran inversions en càmeres i aparells tecnològics. Pel que fa a la paralització de les obres de la plaça de la Catedral, Jordan ha dit que es troba davant “d’una nova mala gestió” perquè diu que les modificacions i l’estat d’alarma han servit d’excusa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

#Tortosa prolongarà la gratuïtat de la primera hora d'estacionament a la zona blava amb l'ús de l'app. La mesura entrarà en vigor quan haja esgotat el període d'exposició pública i vol estimular la reactivació del comerç, afectat per la covid-19.

ℹ https://t.co/as9hKHFI7j

🎙 En directe, a les 13h:

▶ L’Ajuntament de Tortosa aprova la llicència d’obres per retirar el Monument a la Batalla de l’Ebre.

▶ Cemex assegura que utilitza ja un 46% de combustibles no fòssils en la seva fàbrica de ciment d'Alcanar.

@radiotortosa
@laplanaradio

⚠ ATENCIÓ. Dimecres 24 de febrer està previst que els Bombers de la Generalitat duguen a terme tasques de crema controlada de vegetació en 1,8 hectàrees de la zona del Coll de l'Alba de #Tortosa. @bomberscat @BombersTortosa @PLTortosa.

📻Escolteu en directe l’acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 a 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4 i al 📲FB: https://t.co/inzmSLypxi

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les sortides permeses ara fa menys d’una setmana han provocat imatges de ciutadans que no respecten les mesures de distanciament social. Per afavorir-ho des de Movem Tortosa han proposat crear zones peatonals provisionals. Han posat d’exemple el cas de la plaça de l’Ajuntament, abans obert al trànsit rodat i que per un tancament provisional ara s’ha convertit en una zona peatonal definitiva. Els nous espais diuen que hauran d’estar consensuats amb les associacions de veïns i amb sector comercial implicat. Tots ells haurien d’estar ben indicats amb senyalització horitzontal. En aquests sentit també demanen reduir el temps d’espera dels semàfors per als vianants, per evitar d’aquesta manera les aglomeracions. Diuen que ara també serà el moment per prioritzar la mobilitat de bicicletes, tal com ha explicat el seu portaveu, Jordi Jordan.

També proposen a l’Ajuntament altres mesures, com per exemple recuperar les patrulles ciclistes i les policies de barri, incrementar les partides socials, crear plans d’ocupació i l’obertura del wifi. En cultura demanaran que les actuacions que s’obrin pròximament a un públic reduït es pugui veure també en streaming.

Per fer-ho possible Jordan ha assenyalat que caldran inversions en càmeres i aparells tecnològics. Pel que fa a la paralització de les obres de la plaça de la Catedral, Jordan ha dit que es troba davant “d’una nova mala gestió” perquè diu que les modificacions i l’estat d’alarma han servit d’excusa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

#Tortosa prolongarà la gratuïtat de la primera hora d'estacionament a la zona blava amb l'ús de l'app. La mesura entrarà en vigor quan haja esgotat el període d'exposició pública i vol estimular la reactivació del comerç, afectat per la covid-19.

ℹ https://t.co/as9hKHFI7j

🎙 En directe, a les 13h:

▶ L’Ajuntament de Tortosa aprova la llicència d’obres per retirar el Monument a la Batalla de l’Ebre.

▶ Cemex assegura que utilitza ja un 46% de combustibles no fòssils en la seva fàbrica de ciment d'Alcanar.

@radiotortosa
@laplanaradio

⚠ ATENCIÓ. Dimecres 24 de febrer està previst que els Bombers de la Generalitat duguen a terme tasques de crema controlada de vegetació en 1,8 hectàrees de la zona del Coll de l'Alba de #Tortosa. @bomberscat @BombersTortosa @PLTortosa.

📻Escolteu en directe l’acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 a 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4 i al 📲FB: https://t.co/inzmSLypxi

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST